Gentofte snuppede to point med hjem fra nord

Foto: Bluelinemedia.dk

Frederikshavn White Hawks-Gentofte Stars 2-3 (0-0,2-1,0-1) 0-0, 0-1 En ikke mindeværdig kamp i Frederikshavn, endte med en sejr til Gentofte efter straffeslag. Begge hold virkede hæmmede af det hårde juleprogram, og fik aldrig for alvor stængerne til at fungere. Derfor var det egentlig meget fortjent at begge hold fik point med sig, hvor bonuspointet altså gik til gæsterne.

Første periode startede med en hård tackling på Mads Carlsen. Gentoftebacken blev kortvarigt slået groggy, og blev sendt til behandling i omklædningsrummet. Herfra så vi ikke mere til Carlsen denne eftermiddag, og det burde vi nok heller ikke have set til Gorm Topholt, der udførte den hårde tackling. Han slap med en to minutters udvisning, hvilket Gentofte træner Karsten Arvidsen forståeligt stillede store spørgsmålstegn til.

Der var ikke meget bid i første periode. Gentofte lavede en del opspilsfejl, og trods et par chancer lykkedes det ikke hjemmeholdet at score.

Tönjum var tæt på med en styring, og Nick Olesen forsøgte sig uden held. I den anden ende var det ikke meget Thomas Lillie havde at se til. Men da der var brug for ham, hev han en glimrende ben-parade op på Emil Møller Rasmussens kvalificerede afslutning.

Målløst efter første periode i Frederikshavn, hvor det ellers feststemte publikum havde gårsdagens sejr i Aalborg i frisk erindring. Det lignede dog to hold med tunge ben efter kampene i aftes.

Hjemmeholdet havde nok heller ikke helt hovedet med i flere situationer. Topholt udvisningen i starten af kampen var ikke de eneste dumme, da både DeLuca og Kristian Jensen tog udvisninger i ufarlige situationer.

Disciplin har vi for ikke så længe siden hørt Simioni varsle i pressen til sine spillere, så han kunne bestemt ikke være tilfreds med de tåbelige udvisninger.

Til hjemmeholdets held var Gentoftes powerplay ikke noget at skrive hjem om. Det var faktisk White Hawks der havde de største chancer, selvom de var en spiller mindre. Henrik Eriksson traf stolpen i en sådan situation, og flere andre gange neutraliserede hjemmeholdet Gentoftes powerplay.

Derfor skulle der Thomas Lillie hjælp til at bringe Gentofte foran. Her forsøgte Julius Nyquist sig fra en spids vinkel, men den fik Lillie ikke rigtig kontrol over, så den sejlede over ham og ind over stregen. 1-0 til Gentofte, men den føring varede ikke længe, for præcis et minut efter, styrede Nick Olesen et skud fra Hurtubise ind bag Seppänen. Derfor 1-1, og endelig noget liv i begivenhederne.

Det fortsatte, hvor Emil Møller Rasmussen havde en god styring der gik lige forbi mål, og i næste angreb var det Kristoffer Astorp Lauridsen der havde et glimrende skud, som den finske sprællemand i Gentofte buret tog sig af.

Det var som om benene hos begge hold nu var løsnet godt op, for den sidste halvdel af anden periode var faktisk ganske glimrende. Med under et minut tilbage af perioden bragte vendelboerne sig foran med 2-1, da Henrik Eriksson styrede pucken forbi Seppänen. Derfor høgeføring inden tredje periode.

Tredje periode startede med en god aktion af Simon Grønvaldt. Han afsluttede dog lige på Seppänen, men det virker som om Grønvaldt på det sidste har fået mere mod på den offensive del af spillet. Ikke mindst med tanke på hans vigtige scoring i aftes i lokalopgøret i Gigantium.

De 2000 tilskuere i Scanel Hockey Arena fik aldrig en ishockeykamp der nåede de store højder, men det var hjemmeholdet, der klart startede de sidste tyve minutter bedst. Cam Spiro testede Gentofte defensiven med et godt forsøg, og så var der gode indsatser af de helt unge, Marcus Stockwell og Matias Leer, der erstattede en sygdomsramt Christian Mieritz og en skadet Joachim Linnet.

Hos Gentofte var det ofte farligt når Andre Pison og Emil Møller Rasmussen var på isen. De to var klart gæsternes bedste i eftermiddagens kamp, og udfordrede flere gange høgenes bagerste rækker.

Den sidste del af kampen var det meget rodet, og fik ikke stemningen helt i vejret. Ja, den bedste stemning i tredje periode var vel egentlig mest, da borgmester Birgit S. Hansen sammen med sin mand kom på Kiss-Cam på storskærmen.

Med fem minutter igen fik Gentofte udlignet til 2-2. Her var der lidt forvirring foran Thomas Lillies mål, og her kunne Marko Virtala sende pucken ind til udligning.

Kort efter DeLuca hammer på overliggeren, og derefter Virtala med mulighed, som Lillie fik parreret. De sidste minutter var en åben slagudveksling, men der blev ikke fundet en vinder efter tre perioder.

Overtiden gav ingen scoringer, trods Henrik Eriksson forsøg på stolpen. Derfor skulle årets sidste kamp i Vendsyssel afgøres efter straffeslag, og her var Gentofte skarpest med to scoringer på tre forsøg.