Gentofte sejrede uden at imponere

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars – Herlev Eagles 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) 

Herlev spillede friskt til denne eftermiddag i Gentofte, men hjemmeholdet vandt sikkert uden at imponere. To hurtige scoringer gjorde det svært for Eagles, som dog spillede sin chance i alle 60 minutter.

Gentofte på egen is igen efter en tur til Hvidovre i fredags. Man kunne forvente et revanchelystent hjemmehold efter afklapsningen på egen is i tirsdags. 7-1 tabte man til her Frederikshavn.

Kampens spæde indledning gav dog et andet billede. Herlev virkede mest klar i de første par skift. To “tunge” skud fra Herlevs Holden Anderson satte Teemu Seppänen på tidligt arbejde. Derudover havde Dallas Maxwell en friløber, men finnen i buret kom ud af duellen som vinder . Fine Herlev-muligheder indenfor de første to minutter.

Der skulle gå fire minutter før Gentofte rigtig bed fra sig, men her var skarpheden så også af allerfineste kvalitet. Emil Møller Rasmussen afsluttede fra blueline, og Teemu Virtala styrede flot pucken i mål.

1-0 til hjemmeholdet.

Kampbilledet fortsatte. Herlev som det aggressive og angribende hold og Gentofte i rollen som det forsvarende. Netop derfor må det også have været frustrerede for MacCallum og Co., at kampens andet mål også tilfaldt hjemmeholdet.

En omstilling endte til sidst med, at lille og teknisk dygtige Ville Jarvelainen udplacerede Marc Schlæger højt i gribehandskesiden.

Mål nummer to tog pusten fra Herlev de næste minutter, og Gentofte kom længere frem. Luis Blak Olsen forsøgte – alene igennem – at finte Schlæger i Herlev-målet, men pucken kom aldrig det sidste stykke ind over stregen, og derfor var stillingen, efter 20 minutter, 2-0 til hjemmeholdet.

Et enkelt mål var alt hvad vi fik i anden periode. Målet kom tidligt i perioden og tilfaldt igen Stars, som var kommet langt bedre ud, end tilfældet var i første periode.

Marko Virtala hamrede pucken ind efter en fremragende pasning fra det modsatte hjørne af Teemu Virtala. Schlæger havde liggende netop reddet et forsøg fra Teemu Virtala, men mindre end ti sekunder senere var den altså gal.

3-0 var tæt på at blive 4-0, da Nikolaj Zorko på endnu en Gentofte-omstilling ramte overliggeren. Hjemmeholdet i total kontrol, selvom det var udeholdet, der var klart mest i angrebszonen.

Enkelte gange var det tæt på for Herlev i anden periode, men her var Seppanen på plads i målet.

Sjov detalje, at Herlevs Dallas Maxwell perioden igennem var aldeles aggressiv på Seppanen. Noget der tydeligt irriterede finnen, som heller ikke var sen til give lidt den anden vej, når muligheden var der. Dommeren overså bataljerne, og efter fyrre minutter havde der stadig ikke været en udvisning.

Det kom der i tredje periode, men inden vi kom så langt fortsatte trenden med hurtige scoringer i begyndelsen af perioderne.

Denne gang var det Herlev, der reducerede og bibragte ny spænding. Det var Kim Staal, der overraskede med et hurtigt aftræk. Frederik Bjerrum assisterede med en god pasning skråt tilbage.

Kampens første udvisning kom kort efter, og den kunne have bragt Eagles endnu tættere på et comeback.

Gentofte forsvarede dog forbilledligt, og kort efter var det hjemmeholdets tur i overtal.

Her viste Gentofte sig endnu engang skarpere og afgjorde kampen. Emil Møller Rasmussens bragte Stars foran 4-1.

Herlev forsøgte sig med en sidste offensiv, men end ikke et straffeslag til Mathias Thinnesen kunne ændre tingenes tilstand.

Et stærkt kæmpende Herlev-hold måtte overgive sig til Stars. Hjemmeholdet spillede sig langt fra ud, men vandt alligevel ganske sikkert. Skarpheden blev simpelthen afgørende.