Gentofte sejrede igen-igen i “Slaget om Strandvejen”

Rungsted Seier Capital – Gentofte Stars 3-4 (0-1, 2-0, 1-3)

Medrivende drama i Hørsholm i aften, hvor Gentofte Stars endnu engang viste, at de har krammet på Rungsted i denne sæson. Robin Bergman var hjemmeholdets helt store oplevelse med et vaskeægte hattrick, men et kæmpe kollaps af hjemmeholdet i de sidste godt ti minutter betød, at knivskarpe Stars nuppede alle tre point.

Sidste slag om Strandvejen i dette grundspil. Gentofte har haft totalt styr på Rungsted i denne sæsons indbyrdes kampe, men udeholdet stod denne aften overfor andet end blot modstanderen. Hele situationen omkring eksistensen af Gentofte Stars har været et åbent spørgsmål flere gange i løbet af ugen. Om Stars ville møde op fredag aften i Hørsholm var sågar et spørgsmål, som først blev officielt besvaret på kampdagen.

Stars mødte altså op, men det var uden Marlo Koponen, som er rykket til Herning. Derudover manglede man skarpretter Marko Virtala og brormand Teemu Virtala.

Til gengæld havde man en gammel kending i Jesse Jyrkkio med, samt – den indtil nu – langtidsskadede Christian Hee Foss. Første kamp i sæsonen for Hee Foss.

Kampen var ikke mere end 80 sekunder gammel, før en af linjedommerne måtte udgå som følge af en puck i ansigtet. Efter ti minutters spil kom Thomas Burchardt Andersen ind og erstattede på isen.

I tiden med tre dommere på isen kom kampens første mål. Marcus Olsson havde modtaget en noget tynd udvisning, og Stars var på det efterfølgende powerplay knivskarpe.

Ville Jarveleinen modtog af omveje en puck helt fri på bagstolpen og 1-0 til gæsterne. Jubel i Gentoftes fansafsnit, som havde et stort kontingent fans med til Hørsholm. Et godt signal i en hård tid.

Hvad der lignede en kompensationensdom kom minuttet efter til Rungsted, men modsat gæsternes overtal, var dette mat og omstændeligt. Rungsted fik ikke udlignet, men 1-1 på “tvivlsomme dommerkendelser”.

Perioden var præget af mange nærkampe og få chancer, omend Gentofte havde et lille overtal, som følge af mange Rungsted-udvisninger.

Joonas Riekkinen fik ramt overliggeren, og Luis Blak Olsen havde et breakaway, men stillingen efter tyve minutter blev ved 0-1.

Rungsted kom bedre med i anden periodes indledning. Spillet var rykket ned i Gentoftes zone, men det blev ofte for fint, og slutproduktet, i form af en afslutning, manglede.

Jake Hansen fik efter syv minutter hjemmeholdets foreløbigt bedste mulighed med et breakaway, men Teemu Seppanen lukkede af langs isen.

Minuttet efter kom den efterhånden fortjente udligning så. Robin Bergman var først på en ripost og slog pucken i nettet. Ikke et “kønt” mål, men det var lige nøjagtigt sådan et mål Rungsted havde brug for. Pucken blev sendt på mål, og denne gang var hjemmeholdet tilstede foran Seppanen. Dér hvor det gør allermest ondt.

William Boysen havde kort efter et forsøg fra spidsvinkel, og Rungsted havde nu taget initiativet.

Det blev dog også farligt i den anden ende. Oliver Reuter opsnappede en puck i Rungsteds opspil, og Stars nr.15 var tæt på at bringe gæsterne foran påny. Rungsted har sæsonen igennem været slemme til fejl foran eget mål, men her slap man med skrækken.

Med godt to minutter tilbage af perioden fik Rungsted så muligheden i 5-imod-3. Her lykkedes det et vedholdende hjemmehold at bringe sig foran. Morten Green fandt Robin Bergman i “slottet”, og svenskeren satte pucken højt i målet. 2-1 til hjemmeholdet efter 40 minutter.

Bergman var også på plettet i begyndelsen af tredje periode, da han i undertal fik opsnappet pucken, og alene med Seppanen lagde han pucken iskoldt mellem benene på den finske sprællemand.

Rungsted fortsatte, og et højt pres af Nikolaj Gade var påny tæt på at overraske gæsterne. Pucken hoppede og dansede tæt ved stregen, men 4-1-scoringen udeblev.

Herfra stod der Gentofte på løjerne. Rungsted overlod totalt initiativet til gæsterne, som man har set det flere gange i Bitcoin Arena i denne sæson. 3-2-reducering kom ved et flot mål af Nikolaj Zorko, som kanonerede pucken op i hjørnet. Fremrangende scoring og spændingen helt intakt med 10 minutter igen.

Gentofte var ikke færdige endnu, og med syv minutter igen var det så Ulrich Linnet, der var på pletten. Danskeren var over en ripost, som han sikkert udnyttede til 3-3. Gentofte havde haft momentum efter scoring af Zorko, og det var derfor ganske naturligt at udligningen kom.

Der var nu Gentofte her, der og alle vegne, og endnu en Rungsted-udvisning gjorde det helt store comeback en realitet. Joonas Riekkinen fandt Jarveleinen som så ofte før, og den lille finne var sikkerheden selv ved bagerste stolpe. Opspillet var ganske klassisk.

Rungsted-kollapset var en realitet, men omvendt må man lette på hatten for et imponerende Gentofte-hold, der ”rykkede sammen” da tingene så sortest ud. Rungsted satsede alt til sidst, men på trods af et massivt pres lykkedes det ikke hjemmeholdet af få udlignet.

Gentofte, og de mange medrejsende fans, kunne dermed tage endnu tre point med hjem, og de kan nu for alvor kalde sig ”Kongerne af Strandvejen”.