Gentofte sejrede for femte kamp i træk

Foto: iShoot.dk

Gentofte Stars – Esbjerg Energy (0-1, 1-0, 2-0) 3-1

Gentofte fik endnu sejr, da man her til eftermiddag sejrede hjemme mod Esbjerg. Esbjergenserne kom tidligt foran på en foræring af gæsternes defensiv, men som kampen skred frem fik hjemmeholdet bedre og bedre fat, og to finske powerplay-mål lagde grundstenen til hjemmeholdets femte sejr på stribe i Metalligaen.

Esbjerg-spillerne var stået tidligt op denne søndag for at tage bussen til Strandvejen, nord for København, hvor en match mod vicemestrene fra Gentofte Stars ventede med kampstart kl.14.

Gæsterne virkede sjovt nok mest vågne i åbningen af kampen, og takket være en håbløs pasning fra Rasmus Lyø på tværs i egen zone kom føring tidligt til Energy.

Nicklas Andersen kom med masser af fart ind i angrebszonen, læste tværpasningen, og stjal pucken. Alene med Teemu Seppanen var danskeren sikkerheden selv. 1-0 til Esbjerg efter kun 3:19.

Stars vågnede op efter scoringen og tog initiativet. Blak Olsen var tæt på midtvejs i kampens første powerplay, da han forsøgte sig tæt under mål.

Det var primært den rene finnekæde, der skabte problemer for Esbjerg-defensiven i kampens indledende periode.

Esbjerg var samtidig sjældne gæster i Gentofte-zonen, og de forsøg udeholdet tilspillede sig efter føringsmålet var oftest ufarlige, da afslutningerne kom fra kanterne.

Gæsterne var tæt på – også i anden periode – at få en god start. Scott Crandells afslutning manglede dog lige det sidste for at passere Seppanen i et ellers giftigt Esbjerg-overtal.

Chancerne kom nu i en lind strøm i begge ender, og minuttet efter var det en på dagen stærkt spillende Emil Møller Rasmussen, der var ved at udnytte en misforståelse imellem Nikolaj Henriksen og en Esbjerg-back.

Efter syv minutter af den midterste periode kom så udligningen. Stars i overtal, hvilket havde været ganske ufarligt det første minut. Faceoff’en i Esbjergs zone blev vundet af Ville Jarveleinen. Pucken tilbage til Julius Nyqvist, som for alvor har fundet målformen, og med et hårdt og velplaceret håndledsskud sendte pucken op i venstre hjørne. Flot Nyqvist-mål, der mindede meget op et lignende mål han lavede her i hallen for et par kampe siden.

Esbjerg skruede op for tempoet efter udligningen, og de fik i flere sekvenser presset værterne godt ned. Det gav dog ikke udbytte, og stillingen var derfor 1-1 efter 40 minutter.

Efter blot 2:45 af tredje periode fik Gentofte en gylden mulighed for at bringe sig tættere på sejren. Anders Krogsgaard blev sendt i bad for en tackling i hovedregionen på Oliver Reuter. Hoveddommeren behøvede ingen betænkningstid – marchordre til Krogsgaard og Stars fem minutter i powerplay.

Overtallet blev forvaltet skidt, og vi skulle helt hen til syv sekunder før, at Esbjerg blev fuldtallige igen, før det forløsende overtalsmål var en realitet. Det var en enkeltmandspræstation af Joonas Riekkinen på Gentoftes eneste farlige mulighed i overtallet. 2-1 til hjemmeholdet.

Esbjerg skulle nu jagte og fik også en række powerplay-muligheder. Esben Nielsen satte pucken på stolpen fra en spids vinkel i det første overtal. I det næstfølgende overtal var vestjyderne helt ufarlige og med tre minutter igen var de to hold igen 5-imod-5.

Gæsterne havde svært ved at skabe de helt store chancer, og så kunne jublen bryde løs, da Ulrich Linnet fra egen zone satte pucken i det tomme Esbjerg-mål til slutresultatet 3-1.