Gentofte overvandt god Odense-start

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars – Odense Bulldogs 5-2 (1-1,2-0,2-1)

Gentofte er Gentofte. Så kort kan det siges. Holdet fra forstaden leverede hertil aften så solid en indsats, at skribenten hér undervejs blev i tvivl om, hvorvidt der overhovedet har været sommerferie. Sejren kom i land ved hjælp af et par fremragende Virtala-brødre og en stærkt spillende sprællemand i målet.

I aften var det atter tid til ishockey i Gentofte. Odense kom på besøg, og udeholdet lagde fra start et højt pres på hjemmeholdet.

Den aggressive forechecking afstedkom mange opspilsfejl fra Gentofte, som betød, at Odense kunne sætte et tungt pres på Teemu Seppänen i Gentofte-målet i indledningen.

Halvvejs i perioden fik Odense et powerplay, som dog blev forvaltet dårligt. Ingen skud på mål.

Odense fortsatte den overfaldsagtige tilgang, og det gav også kampens første mål.

Stars Mikkel Svensson var for langsom med pucken og tabte den i egen zone til Jonas Rene Hansen. Hansen udnyttede friløberen, og så stod det 1-0 til udeholdet.

Odense var ovenpå, og derfor var det også unaturligt, at det var Stars, som fik kampens næste mål.

Virtala-brødrene kombinerede, hvilket til sidste førte til, at Teemu styrede en puck videre til Emil Møller Rasmussen, som modtog den perfekt i medløb. Rasmussen kunne trække tættere på Robin Rahm, men han tog chancen langt udefra, og det overraskede målmanden.

1-1 efter 20 minutter.

Gentofte startede anden periode bedst, og perioden var ikke ret gammel før føringsmålet kom.

Stars havde længe sværmet om Robin Rahms mål, og til sidst slog lille Ville Järveläinen pucken i mål på en retur.

Gentofte foran 2-1, men problemerne i opspillet fortsatte. To gange kostede fejl friløbere til fynboerne. Først da Søren Nielsen og Yannick Vedel kom alene med Teemu Seppänen. Finnen vandt dog duellen med en eventyrlig sideforflytning!

Kort efter var den gal igen. Mads Carlsen mistede pucken, som Svensson havde gjort det i første periode, men udgangen blev ikke lige så skæbnesvanger fra Stars. Seppänen var på plads med en tripple redning.

Wauw, den lille finne var spillet varm!

Og så gik det, som det oftest går, når man ikke udnytter sine chancer.

Stars kom i overtal for første gang i kampen, og kombinationer mellem Koponen og Virtala gav til sidst så meget plads til Joonas Riekkinen midt foran mål, at han blot skulle sætte staven på pucken, og så stod der 3-1 til Gentofte efter to perioder.

Tredje periode var næsten fem minutter gammel, da Järveläinen var tæt på at punktere kampen definitivt.

Reikkinen fandt ham i slottet, men afslutningen endte lige i maven på Rahm.

I stedet kom reduceringen kort efter i den anden ende.

Et skud langs isen fra Henrik Nielsen snød Seppänen i målet, og Odense var tilbage.

Det varede dog kun indtil Gentofte igen slog til i overtal. Odense havde en afventende udvisning hængende over sig, og efter at Gentofte havde holdt fat i pucken i langt over et minut, slog Virtala-brødrene igen til. Marko Virtala var afslutteren, og assisten tilfaldt brormand Teemu.

Kampen fandt reelt sin afgørelse dér. Og det var derfor rent kosmetik, da Andre Pison gjorde det til 5-2 kort før tid.

Gentofte vandt derfor kampen temmelig sikkert og ligner sig selv fra sidste sæson.