Gentofte fightede sig til tre point

Foto Ian Nielsen

Gentofte – Esbjerg (1-0, 1-1, 1-0) 3-1

Esbjerg på besøg i Gentofte denne aften. Hjemmeholdet kom til aftenens kamp uden Teemu Virtala og også uden Jeff Terminesi. Esbjerg startede med Mathias Seldrup i buret og dermed havde vi formalia på plads.

Lige åbning på kampen, hvor der var god fart i begge hold. Henholdvis Esbjergs Wejse og Gentoftes Nyqvist med de første nærgående forsøg, men alt fortsat 0-0 efter disse aktioner.

Vi skulle dog ikke langt hen før aftenens første powerplay også afstedkom aftenens første mål. Hjemmeholdet åbnede scoring i et ellers skidt powerplay. En pasning fra hjørnet blev af Ulrich Linnet smækket i nettet fra kort afstand. Seldrup var uden chance. 1-0 til hjemmeholdet efter 5:12.

Esbjerg overtog derefter spillet markant, men i første omgang kom Gentofte afsted på farlige spilvendinger, som man så ofte før har set det.

Denne del forsvandt dog langsomt fra Stars spil, som perioden skred frem, og Esbjerg pressede nu virkelig på.

Felix Scheel var næsten alene igennem med Teemu Seppanen, men blev eftertrykkeligt slashet, og chancen blev dermed konverteret til et powerplay.

Overtallet gav gode Esbjerg chancer især til Vock, men trods godt og tålmodigt overtal overlevede Gentofte.

Kort efter var Alex Loiseau igennem, men han ramte end ikke mål. Presset var dog massivt på Stars, der havde svært ved blot at få pucken ud af zonen mod slutningen af perioden.

Det gav i de døende sekunder af perioden to Gentofte udvisninger, som holdet skulle kæmpe med i anden periodes indledning.

Esbjerg havde nu en gylden mulighed for at komme på omgangshøjde. 1:24 havde udeholdet potentielt i 5-imod-3.

Esbjerg spillede sig naturligt nok til store chancer, men Seppanen var i fortræffeligt spillehumør.

Minuttet efter var det så Gentoftes tur til at være i overtal. Ville Jarveleinen tæt på men uden udbytte.

Begge hold fuldtallige kort efter, og det var sjovt nok herefter, at kampens andet mål kom.

Justin Crandall havde netop misbrugt en god mulighed, men opfangede selv riposten. Sekunder senere havde han været en tur bag mål og fandt så en fri McMillan på bagstolpen. Han kunne nemt slå den forbi en sagesløs Seppanen. Fuldt fortjent 1-1.

Esbjerg pressede videre, og man sad med en følelse af, at det måtte udmønte sig i endnu en Esbjerg-scoring. Gentofte var meget sjældne gæster i udeholdets zone på dette tidspunkt.

Hjemmeholdet fik dog muligheden for igen at komme i front i et powerplay, hvor Søren Pedersen blev sendt i udvisningsboksen for en tripping.

I dette powerplay kom aftenens stjernedrys i Gentofte. En sublim aflevering bag ryggen fra Marko Virtala -som kun han havde set komme – gav Ville Järveläinen en stor mulighed, som denne var usvigelig sikker på. Højt i målet uden chance for Seldrup. 2-1 til hjemmeholdet.

Drømmemålet gav Stars energi, og i de følgende minutter var det tæt på flere gange. Stærkt arbejde af Stars.

Nu var det Esbjergs tur til at halte efter, og det gav Stars endnu et overtal. Riekkinen og Virtala var tæt på, men gode redninger af Seldrup reddede nu Esbjerg. Energy overlevede undertallet, men kom straks i et nyt. Det var igen Jannik Christensen, der var synderen for udeholdet. To udvisninger på fire et halvt minut.

Esbjerg overlevede til pause, velvidende at det nu var deres tur til afværge et powerplay i en periodes indledning.

Esbjerg klarede undertallet, men fandt sig hurtigt i et nyt et af slagsen.

Nick Crawford skulle til afkøling, men kunne to minutter senere skøjte tilbage på isen uden ændringer på måltavlen.

Tiden gik og Gentofte trak sig naturligt længere tilbage. Esbjerg skabte omvendt chancerne ved blandt en friløber til Sune Hjulmand og flere andre, men ind ville pucken ikke. Med 1:02 til trak Gentoftes Victor Reese en udvisning. Udvisningen var nødvendig, da Seppanen var halvt liggende og den puckførende Esbjerg-angriber ellers havde smidt pucken højt i målet til en sikker scoring.

Esbjerg satsede alt og tog Seldrup ud af målet. Lige lidt hjalp det dog og Riekkinen kunne kort efter lægge pucken i tomt mål til slutresultatet 3-1.

Esbjerg må rejse hjem uden point trods god fight og masser af chancer, mens et skadesplaget Gentofte-hold vil være stolte over det flotte resultat. En stærk keeper, et sammentømret hold og skarphed var opskriften for hjemmeholdet denne aften.