Game center: SønderjyskE-Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Da de to hold senest tørnede sammen i SE Arena, blev Aalborg Pirates mere eller mindre kørt rundt på bag og albuer. Sønderjyderne vandt 9-1 og udspillede nordjyderne, der til gengæld fik en sød revanche i Gigantium i begyndelsen af december. Her sled og slæbte aalborgenserne sig til en 4-2-sejr i en kamp, der huskes for hårde tacklinger af Søren Dau og Christopher Frederiksen, der begge kostede lange karantæner efterfølgende.

Nu mødes de to hold igen, og kommer begge med ganske fornuftig form. SønderjyskE har tanket selvtillid med sejre over Frederikshavn og Herning, mens Pirates trods nederlaget mod Herlev i straffeslag fredag aften må betegnes som værende i opadgående trend.

Pirates er i den grad på lur efter Gentofte i kampen om ottendepladsen, og har ikke mindst på udebane fået styr over defensiven og dermed hentet vigtige point i bundkampen. De defensive kundskaber bliver der også brug for i aften, hvor SønderjyskE vil angribe hårdt fra start.

– Formentlig får vi lov til at have pucken en masse, men de er gode til at holde dig væk fra målet, og så lurer de på kontrachancer. De har nogle spillere, som er gode til at vende spillet, siger SønderjyskE-træner Dan Ceman med respekt om aftenens modstander.

Kommer SønderjyskE med en overraskelse i form af Mark Lee, der er i gang med at få behandlet sin arbejds- og opholdstilladelse? I givet fald bliver canadieren nok gemt som en overraskelse.

Holdene: SønderjyskE uden Søren Dau og måske Tyler Gotto, der stadig døjer med efterveerne fra en hjernerystelse. Aalborg stiller uden Anders Thode og Patrick Sørensen, der begge døjer med skader, men ellers har Jens Nielsen fuldt hold at vælge imellem.

Hold øje med: Cory Quirk ser ud til stille og roligt at komme i gang igen efter en formnedgang som resten af holdet. SønderjyskE’s vigtigste mand. Hos Aalborg står den vigtigste mand i aften i målet, hvor Marcus Lundell formentlig får masser at se til.