Game center: SønderjyskE-Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: SønderjyskE er monsterfavorit i eftermiddag foran 5000 tilskuere i en udsolgt SE Arena og med bundholdet Herlev på besøg. Men – sønderjyderne har utvivlsomt også haft store problemer på hjemmebane på det seneste, hvor det for eksempel tidligere på ugen blev til 2-3 mod Rungsted efter en 2-0-føring. Og Herlev har også formået at erobre SE Arena tidligere på sæsonen. Men det er dog svækkede ørne, der kommer på besøg i eftermiddag.

– Vi ser meget frem til kampen, ingen tvivl om det. Det er ingen hemmelighed, at vi har spillet meget svingende på vores hjemmebane i det sidste stykke tid, så derfor kunne det være godt, for både spillere og tilskuere at få en sejr, siger SønderjyskE-forwarden Mads Lund til klubbens hjemmeside inden kampen.

– Vi skal komme ud til kampen og være helt klar til at spille. Det er essentielt at vi kommer stærkt ud og får spillet det fysiske og energiske hockey som vi ved vi kan. Derudover vil vi også have fokus på, at stå stærkere i defensiven, så vi ikke tillader så mange chancer imod os, og dermed kan vi lettere få de spilvendinger, som gør at vi hurtigt kan vende spillet og dermed generere både flere og større chancer til os, tilføjer træner Dan Ceman.

I Herlev-lejren var der efter kampen i torsdags bred enighed om, at man ikke kom ret godt fra start – og mistede kampen på de to powerplay-mål, som SønderjyskE scorede i lyntempo i første periode. Til gengæld fornemmede de Herlev-spillere, der efter kampen udtalte sig til Eagles TV, at holdets bedste fase var senere hen i kampen, så måske der kan tages selvtillid med på den konto i eftermiddag.

Hold øje med: SønderjyskE’s powerplay lynede et par gange med korte mellemrum i Herlev i torsdags. Vigtigt for de lyseblå, at den del af spillet kommer til at køre. Uanset om det er Peltonen eller Schläger i mål: Herlev-goalien kommer under pres i eftermiddag og bliver en nøglespiller.

Holdene: SønderjyskE formentlig uden Søren Dau og Morten Skov, mens Herlev har tilføjet Christian Vaagensø til rækken af spillere, der har forladt klubben. Eagles gav i torsdag Metal Liga-debut til Frederik Søgaard Lunde, der for første gang figurerede på en kamprapport i den bedste række.