Game center: SønderjyskE-Gentofte

Før kampen: SønderjyskE vandt fornylig 3-0 i Gentofte Skøjtehal, og bortset fra det første indbyrdes opgør i sæsonen (7-4 i sønderjysk favør) har det været linjen i de to holds indbyrdes kampe: Relativt målfattigt og med sejre til SønderjyskE, der har 11 af 12 mulige point mod Gentofte Stars i sæsonen.

Derfor er sønderjyderne også naturlig favorit i aften, men der er næppe tvivl om, at Gentofte med den forrygende formkurve – tre sejre i de fire seneste kampe – regner med at have en god chance i aften. Også taget i betragtning af, at det faktisk længe har været et ret blegt SønderjyskE-hold, der har optrådt i Metal Ligaen.

Senest i Rungsted, hvor SønderjyskE nøjedes med en enkelt god periode, inden hjemmeholdet tog over og vandt en ganske fortjent 4-2-sejr.

Så det bliver SønderjyskE, der skal skabe kampen i aften med et Gentofte-hold, der vil forsøge at bide på kontrastød. Og her er den brandfarlige førstekæde giftig som intet andet i Metal Ligaen for øjeblikket. Roberts Jekimovs spillede i forgrunden med hattrick mod Odense senest, Cody Kunyk leverede fire point og Dominik Kadura har over hele sæsonen spillet med høj kadence.

En virkelig stærk trio, som kan drille ethvert mandskab – og som er dygtig både i omstillingerne og i det powerplayspil, som Stars skal udnytte, hvis der skal leveres en overraskelse i aften.

Hold øje med: SønderjyskE’s Darcy Zajac startede godt, men har været usynlig i de sidste kampe. Hos Gentofte er de naturligvis Teemu Seppänen, der endnu engang skal storspille, hvis Stars skal have point med hjem.

Holdene: SønderjyskE spiller formentlig uden både Morten Skov, Søren Dau og Anders Overmark. Sidstnævnte skulle dog være på nippet til at blive klar. Gentofte havde 15 mand med i sejren over Odense senest. Ude sad Matus Rais, Christian Hee Foss og Emil Møller Rasmussen