Game center: SønderjyskE-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Så er det nu. Kamp syv for fulde huse i SE Arena, hvor starten på billetsalget i går fik systemerne til at bryde ned, og hvor SønderjyskE-organisationen kunne have solgt dobbelt så mange billetter, hvis omgivelserne havde været dertil.

De foregående seks kampe har været god reklame for ishockeysporten og en virkelig gang øjeguf for tilskuerne. Hårde matcher, først med mange mål og siden med vægt på disciplinen og spillet nede foran eget mål. Det har betydet, at målene er blevet færre og færre, som serien er skredet frem.

Samtidig har der knapt været de bataljer og den ballade, som for eksempel prægede finaleserien mellem de to samme hold i fjor. Esbjerg spiller langt mere disciplineret i denne sæson, og det er ikke mindst derfor, vestjyderne stadig har lige præcis 50 procents chance for at gå videre.

Sådan må oddsene nemlig se ud efter seks jævnbyrdige kampe, hvor marginalerne konstant har været afgørende.

– Det virker som om forskellen på de to hold i denne serie er, hvem der i de enkelte kampe kan udnytte den pludselige mulighed for at score, når den opstår. For der er virkeligt spillet god og tæt ishockey med en defensiv af rigtig høj klasse i serien, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt.

Har han flere træk tilbage, der kan overraske Dan Ceman, eller har Ceman omvendt flere ting i posen, som kan overraske Esbjerg-lejren? Næppe. Det er op til spillerne selv at levere varen i sådan en kamp, og så kan der opstå situationer, hvor træneren kan vinde kampen via et godt time out-kald eller evnen til at sætte de rette spillere på isen på nøjagtig det rette tidspunkt.

– Vores fantastiske publikum kan være med til at give os den lille ekstra fordel, som kan blive afgørende i en meget tæt serie, påpeger SønderjyskE-træner Dan Ceman, og der er næppe tvivl om, at SønderjyskE-publikummet kommer til at lægge et pres af uhørte dimensioner på gæsterne i aften.

Det er sådanne kampe begge holds spillere lever og ånder. Game on og afslutningen på en af de bedste serier, vi har set i mange år i dansk ishockey. Bliver den afgjort i overtid vil det ikke være nogen overraskelse.

Holdene: Som man kunne læse i går her på sitet, så bruger Esbjerg lidt flere spillere end SønderjyskE, men kommer det overhovedet til at betyde noget på en aften, hvor alle vil slide sig selv til det yderste for at vinde? Det bliver formentlig en kamp, hvor topspillerne kommer til at køre endnu mere end tidligere i serien.

Hold øje med: 756 kampe for SønderjyskE/Vojens. Kim Lykkeskov tangerer i aften Jan Jensens klubrekord, og SønderjyskE-kaptajnen vil elske at fejre det med en scoring i en kamp syv. Powerplay-situationerne bliver mere og mere vigtige, som serien skrider frem og så er der naturligvis målmandsduellen mellem Myllykoski og Henriksen. Begge har stået blændende i de seneste kampe. Hvem beholder nerverne i aften?