Game center: SønderjyskE-Aalborg Pirates

Foto: Jan Korsgaard

Før serien: Det er et SønderjyskE-hold i topform, der i aften tager imod grundspillets otter fra Aalborg. Et logisk valg, eftersom aalborgenserne godt nok har slået sønderjyderne et par gange i serien, men samtidig også virker som det mest spinkle mandskab blandt de otte, der skal spile om DM-guldet.

Spinkelt forstået på den måde, at Aalborg ofte har haft problemer, når holdet er kommet bagud. Og det kan blive svært at undgå i aften mod et topmotiveret forsvarende mesterhold og et formentlig ganske stort publikum i Vojens.

– Vi har en trup som vil vinde, og vi har nogle erfarne spillere i truppen, som har prøvet det nogle gange før, og de spillere er forbilleder. De ved nemlig hvad der kræves, de ved at de skal være bedre i alle facetter, når det kommer til slutspillet, siger SønderjyskE-træner Dan Ceman til klubbens hjemmeside før kampen. 

– De ved, at der skal lige den ekstra indsats til, for at tingene lykkes. I vores omklædningsrum har vi heldigvis fantastisk lederskab, vi har en masse erfaring som gør, at de bolde som bliver smidt ud til truppen i form af motivation, bliver fanget og bliver ført ud i livet, lyder det.

Sønderjyderne kommer formentlig med samme kæder som mandag i Esbjerg, altså med Zajac, Lee, Campbell som en af formationerne og så med den klassiske Lykkeskov, Quirk og Spelling-formation. De tre spillere plejer at toppe i slutspillet og bliver vanskelige at styre for Aalborg.

Nordjydernes defensiv skal være nærmest uhyggelig disciplineret i aften, og målmand Marcus Lundell er en absolut nøglespiller. Samtidig skal de notorisk scorende Liss og Meyer slå til i powerplay sammen med deres styrmand Christopher Frederiksen.

Nøglespillerne: SønderjyskE’s defensiv er stabiliseret på det seneste, og den canadiske back Tyler Gotto plejer at steppe op i slutspillet. Sådan for alvor. Hos Aalborg må vi hive de unge fyre i tredje- og fjerdekæden frem. Kan de klare presset mod de tungere drenge fra SønderjyskE?

Holdene: Søren Dau, der ellers var meldt ude for sæsonen, genopstod på kamprapporten i 1. division i går. Hos Aalborg har både Lasse Jul Korsgaard og Sebastian Ehlers været ude i en rum tid. To vanskelige spillere at undvære for de røde, hvis ikke de er med i aften. Heller ikke Robin Karlsson spillede mandag mod Herning.