Game center: Rungsted-SønderjyskE

Rungsted-SønderjyskE 1-6 (0-3,1-2,0-1)

Der var ikke meget spræl i Rungsted i aften i kampen mod SønderjyskE. 1-6 på hjemmebane mod de forsvarende mestre må give endnu mere sved på panden hos trænerduoen Eller/Holten Møller. 13 mål lukket ind i to kampe er helt ved siden af, og Rungsted-defensiven har alvorlige problemer her i begyndelsen af sæsonen.

Offensiven fungerer heller ikke med blot fem mål på tavlen i fire betydende kampe, og i aften var det kun Ossi Saarinens solopræstation, der brød den sønderjyske dominans.

Finnens reducering kom midt i kampen, da sønderjyderne allerede var foran 3-0. Rungsted-fejlene kom som perler på en snor, og dem udnyttede gæsterne skånselsløst.

SønderjyskE’s andet mål blev scoret af unge Frederik Rasmussen, der er søn af “direktøren for det hele” i organisationen, Klaus B. Rasmussen. Det var unge Rasmussens første ligamål.

I det hele fejrede danskerne af Vojens-afstamning en stor aften. Kim Lykkeskov (2), Rasmussen, Henrik Nielsen og Martin Eskildsen er alle “originals”. Scott Campbell scorede det sidste SønderjyskE-mål.

SønderjyskE var i det hele skarpere på klingerne og langt bedre skøjtende end hjemmeholdet gennem det meste af kampen, og derfor var Rungsteds medfart fortjent.

Det var de unge spillere og tilbagevendte Tobias Kisum, der gjorde sig bedst bemærket hos hjemmeholdet, der også havde Drew Schiestel med på isen. Det hjalp dog knapt.

Man of the match: Kim Lykkeskov arbejdede som altid hårdt og var knivskarp foran mål med to kasser.

Før kampen: Rungsted leverede en forfærdelig sidste halvdel af premieren i Odense, og de 30 minutter har Per Holten Møller og Olaf Eller formentlig glemt – eller i hvert fald betonet overfor spillerne, at de ikke skal spille med hovederne under armen. Det kommer i givet fald til at koste – også mod SønderjyskE.

– Jeg forventer en svær kamp i aften, hvor vi defensivt skal være hundrede procent på. Vi skylder vores fans og os selv at levere en solid god præstation i 60 minutter og det har vi brugt dagene siden fredag på at diskutere igennem, siger Nikolaj Rosenthal til Rungsteds hjemmeside.

Hos SønderjyskE har der været problemer med at score mål, og træner Dan Ceman forventer en vanskelig opgave i det nordsjællandske.

– Vi har haft lidt scoringsproblemer de seneste par kampe, og det har vi arbejdet med. Vi skal køre hårdere på mål og arbejde mere energisk inde foran kassen.

– Rungsted har et ungt forsvar, mens angrebet er stærkt besat med mange farlige våben. Deres trup virker bredere denne sæson efter de har fået tilgang af nogle stærke danske spillere, siger han.

Holdene: Rungsted har formentlig stadig Drew Schiestel siddende ude – manglende arbejdstilladelse – mens der ikke meldes om skader hos SønderjyskE.

Hold øje med: Ossi Saarinen så rigtig skarp ud i perioder i kampen mod Odense. Finnen blev dog frustreret – forståeligt nok – som kampen skred frem. Hos SønderjyskE arbejdede Scott Campbell rigtigt fornuftigt i alle spillets aspekter.