Game center: Rungsted-SønderjyskE

Før kampen: Masser af finsk spænding i de to trupper op til kampen, hvor både Rungsted og Sønderjyske kan præsentere hver sin ottende import i form af en finne. Hos Rungsted debuterer Tuomas Santavuori, der i klubbens pressemeddelelse blev kaldt “en finsk artist”. Herligt prædikat, der skaber gode forventninger til den nye mand.

– I vores scouting får vi beskrevet Santavuori som en virkelig underholdende spiller, der først og fremmest tænker fremad, og med vores målscoringsproblemer gennem sæsonen in mente, så har det været prioriteret benhårdt, at vi skulle have fat i en offensiv trussel, siger Rungsted-direktør Thomas Friberg.

– Begge vores nuværende finske spillere, Antti Kangasniemi og Ossi Saarinen, kender Santavuori ganske udmærket fra deres tid i Liiga, for selvom de ikke har spillet på hold med ham før, så fortæller de begge, at han er en spiller, man ikke kan undgå at lægge mærke til, lyder det forventningsfuldt fra Rungsted-lejren.

Lige så spændte er man i Vojens og omegn på at se, om hurtige Antti Hölli kan finde storformen efter det meste af en sæson i Herlev, hvor han måske ikke har været super-iøjnefaldende i den sidste tid op til skiftet.

– SønderjyskE viste interesse for mig, og det er selvfølgelig attraktivt for mig at komme til en topklub, som spiller med om mesterskabet. Jeg er glad og taknemmelig for, at Herlev og SønderjyskE kunne blive enige om skiftet, siger Hölli.

– Jeg er en god skøjteløber, og så arbejder jeg hårdt. Jeg tager del i det defensive arbejde, men håber, at jeg også kan bidrage i offensiven, tilføjer finnen.

De to hold kommer i øvrigt fra to vidt forskellige weekender. SønderjyskE vandt uden at anstrenge sig to sikre sejre over Herlev, mens Rungsted løb tør for kræfter og mennesker og tabte to gange til Odense.

Holdene: Rungsted væltede sig i afbud søndag. Clemente, Andersson, J. Holten Møller, Andersson, Daniel Nielsen, Jonas Røndbjerg og Nikolai Gade var ikke med i Odense. SønderjyskE savner fremdeles Søren Dau og muligvis også både Morten Skov og Anders Overmark.

Hold øje med: SønderjyskE’s unge garde med Casper Mortensen, Frederik Rasmussen og Martin Eskildsen viste forrygende spil og gjorde sig måske fortjent til mere spilletid. Hos Rungsted var indsatsen faktisk ikke så elendig, som cifrene antydede. Blandt andet var Anders Grönlund inde med et par gode, offensive fremstød, inden det gik galt i første periode, som Odense vandt 5-0.