Game center: Rungsted-Herning

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Rungsted kan se tilbage på den hidtil eneste hjemmekamp i sæsonen som en af de bedste overhovedet i sæsonen, da Herning blev besejret med 5-2. I aften kommer midtjyderne igen, og matchen i aften gælder om, hvilket af de to hold, der skal gemmes væk i ingenmandsland – eller komme ind i kampen om de vigtige top fire-placeringer.

Der er tale om ganske god form hos begge mandskaber, der har scoret 19 point i de seneste 10 kampe.

For Rungsteds vedkommende blev stimen en smule brudt i tirsdagens kamp mod Aalborg, hvor det pænt skuffende blev til et nederlag på 2-3 efter overtid. Aalborgenserne kom til Rungsted med en defensiv og afventende spillestil, og det har Per Holten Møller og Olaf Ellers mandskab svært ved at tøjle, som det også kunne ses i den forrige hjemmekamp mod Gentofte.

Så spændende, hvad Mario Simioni og Herning kommer med i aften. Stensikkert med selvtillid, og så med Jerred Smithson, der scorede to gange i fredagens kamp mod Herlev.

– Vi var dygtige til at holde fokus og svarede godt igen. Vi ender med en sikker sejr, og vi får scoret tre mål i powerplay, som jo er et emne, vi har haft meget fokus på til træning, fordi vi ikke har fået det udbytte, vi gerne vil. Nu går det forhåbentligt den rigtige vej også med det, sagde han efter kampen til Herning Folkeblad.

Ganske interessant er det, at det er to af Metal Ligaens mindstscorende hold, der mødes i aften. Både Rungsted og Herlev har scoret 56 gange og lige derover finder man Herning med 60 kasser. Midtjyderne har til gengæld en defensiv, der er helt på linje med topholdenes.

Hold øje med: Der bliver ifølge Bluefox.dk debut til den svenske backklippe Elias Granath, der blev lanceret lørdag formiddag af Herning. En svært meriteret mand, der nok skal blive en solid forstærkning, hvis han finder formen. Hos Rungsted har Morten Green stille og roligt fået gang i produktionen. Måske flere point fra hans hånd i aften.

Holdene: Herning har med Granath fået endnu mere bredde på holdet, men har Bjørn Uldall siddende ude med hjernerystelse. Markus Jensen var heller ikke med i fredags. Rungsted savnede Ossi Saarinen tirsdag, men har stadig folk nok til fire kæder.