Game center: Rungsted-Herlev

Før kampen: Det er måske lidt tidligt at bræge om “årets kamp”, men for Herlev Eagles ligner det i hvert fald den hidtil vigtigste i sæsonen. Eagles er for øjeblikket fem point efter Rungsted i tabellen, og det er som bekendt Rungsted, der ligger og danser på pladsen lige over stregen.

For øjeblikket har Rungsted fem point mere end Herlev, og har endda spillet en kamp færre, så Per Holten Møller og Olaf Ellers tropper har i den grad mulighed for at lægge – måske afgørende – afstand til rivalerne i forstadsklubben.

Herlev-træner Linus Fagemo har nogle punkter, han stensikkert har arbejdet med op til kampen:

Den katastrofale udebanestatistik og den mentale tilstand på fremmed is. Ikke siden premieren i Vojens har Herlev været i nærheden af point uden for DFDS Seaways Arena, og tenderer til at have en periode i alle udekampe, hvor tingene bryder helt sammen.

Den defensive ageren af hele holdet – også på udebane: Der bliver givet alt, alt for mange chancer væk og spillet er ofte helt uden omtanke rent fremadrettet. Forbudt at spille “med hovedet under armen”.

En tæt egen zone: For Eagles er det af yderste vigtighed, at Aaro Peltonen får den maksimale hjælp. Finnen er ofte ladt i stikken, og så bliver det ikke nemmere at redde pucke.

Rungsted tabte torsdag 1-4 i Esbjerg efter en spag indsats og en kamp, der ikke bliver husket for meget andet end bideepisoden mellem Dalhuisen og Aquino. I aften skal Aquino tilbage på det sportslige spor igen, og mon ikke han får endnu en chance med finnerne Saarinen og Kangasniemi? Det var en stor succes i kampen mod Gentofte, hvor canadieren kom tilbage på målsporet med to kasser.

I hvert fald kan Rungsted glæde sig over, at Joachim Holten Møller og Erik Hjalmarsson er tilbage igen. Det giver mulighed for at sende Marcus Nielsen fremad igen og pludselig bliver der igen kamp om pladserne i opstillingen. Det plejer at være positivt.

Holdene: Rungsted har Joachim Holten Møller tilbage på isen, og svenske Erik Hjalmarsson skulle også være tilbage efter to kampes fravær. Så bortset fra langtidsskadede Johan Andersson begynder nordsjællænderne at nærme sig fuld styrke. Herlev har et lille håb om at få Tuomas Muhonen klar, men ellers er det altså stadig uden backerne Saxrud og Bozic.

Hold øje med: Mon ikke Rungsted-trænerne Holten Møller og Eller har noteret sig Antti Hölli i deres playbook op til kampen. Der er stort drive i finnen, og han scorede to gange i Herlevs 3-5-nederlag i Gentofte fredag. Rungsted har formentlig glemt den lidt ærgerlige kamp i Esbjerg i torsdags, men tirsdag mod Gentofte leverede Antti Kangasniemi altså fire point mod Gentofte.