Game center: Rungsted-Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Rungsted-træner Per Holten Møller sagde det ganske klart til klubbens hjemmeside torsdag. Slutspilspladsen kan sikres via en sejr over Herlev Eagles i aften. Ikke teoretisk, men dog reelt.

– Vi snakkede om det til træning i går, at en sejr over Herlev fredag, så er vi så godt som sikre på slutspillet. Når først vi er i slutspillet, så har vi en god drejebog fra sidste år, og der er ikke nogen af holdene, som vi ikke har en chance mod, siger han.

– Vi spillede faktisk en rigtigt god kamp i Esbjerg (tirsdag aften, da Rungsted vandt 5-2). Vi havde rigtigt godt fat i dem, og det er ellers et svært hold med mange offensive kræfter, men vi holder dem godt nede på få chancer, lyder analysen fra Per Holten Møller.

Sejren var imponerende i sig selv i forhold til, at Rungsted kom til Jylland uden Tobias Kisum, Johan Andersson, Jonas Røndbjerg og altså den nu kuldesejlede Anthony Aquino, der har stoppet karrieren og er rejst hjem til sit drømmejob.

Det samme kan man på en måde sige om den nu tidligere forward i Herlev, Victor Backman, der er skiftet til Mora i Allsvenskan. Backmans skifte kommer efter eget ønske, og det svækker naturligvis Eagles yderligere. Truppen er tynd, og Herlev kommer næppe med mere end 15-16 mand i resten af sæsonen, medmindre man rykker nogle flere af de unge folk fra 1. divisionsholdet op som fyld.

En svær tid for Eagles, der dog har leveret godt siden fyringen af træner Fagemo. Kampen mod Herning for nylig kunne være gået den anden vej.

Hold øje med: Sonny Hertzberg har været et lyspunkt for Herlev i sæsonen. Mon ikke der er en del andre klubber, der lurer på ham i forhold til den kommende sæson? Rungsted havde en flyvende Ossi Saarinen med i Esbjerg, og hvis han er på vej i topform, vil det i den grad booste holdet frem mod sæsonens vigtigste fase.

Holdene: Rungsted har altså både Tobias Kisum, Johan Andersson og Jonas Røndbjerg tvivlsomme, ligesom Anthony Aquino altså er rejst. Herlev nu uden Backman, men håber snarest at have Christian Vaagensø tilbage.