Game center: Rungsted-Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Efter tung Frederikshavn-dominans i første periode i Scanel Hockey Arena fredag, fandt Rungsted ind til noget af det rigtige i de sidste 40 minutter af kampen – selv om hjemmeholdets sejr ubetinget var fortjent. Men afslutningen på kampen gav Rungsted-lejren optimisme.

– Det gik egentlig nogenlunde som vi havde forventet. Vi havde regnet med, at Frederikshavn ville komme og presse hårdt på fra start, så det var vi godt forberedt på.

– Jeg synes ikke, de havde så mange chancer i første periode, og efterhånden kom vi selv frem til en del chancer. Vi fik lukket godt ned for deres tempo, som kampen skred frem, siger Per Holten Møller til klubbens hjemmeside inden kamp to.

Ligesom i de andre serier var der også optimisme i begge lejre efter en tæt kamp, og Frederikshavns lange angriber Mathias Bau var også ganske tilfreds med åbningskampen i serien:

– Vi kom meget stærkt ud fra start i dag – også fordi vi godt vidste, at vi havde sluttet grundspillet skidt og spillet dårligt efter pokalfinalen. I anden periode kom vi lidt på hælene, men vi sad også rigtig meget i straffeboksen.

– Men generelt synes jeg, at vi formåede at holde dem fra store chancer. Vi backcheckede rigtig godt igennem hele kampen, og både det og indstillingen skal vi tage med til Rungsted, sagde han til Nordjyske.

Frederikshavnerne kan glæde sig over, at man faktisk har haft bedre fat i Rungsted på udebane end omvendt.

Hold øje med: Stadig en målmandsduel, der er drønspændende. Både Sørensen og Clemente gjorde flotte indsatser fredag og deres duel er virkelig en nøgle i de her virkelig tætte kampe.

Holdene: Rungsted var uden både Schiestel og Grönlund på backpladsen og William Boysen heller ikke med fremme. Backlinjen blev noget fortyndet af de to førstnævntes fravær. Frederikshavn med fuldt kobbel og fire hele kæder.