Game center: Rungsted-Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Et Rungsted-hold med stor selvtillid tager imod udebanesvage Aalborg Pirates, og medmindre nordjyderne finder noget nyt frem, så ligner det umiddelbart et sikkert et-tal i aften.

Og så måske alligevel ikke. For kigger man tilbage i sæsonen og leder efter betydende udesejre til nordjyderne, så findes den seneste faktisk i Saxo Bank Arena.

Vi skal tilbage til Metal Cuppen, hvor Aalborg faktisk slog Rungsted ud ved at vinde 1-0 i Hørsholm og på den måde lægge grundstenen til et avancement til semifinalen. Dagen efter vandt Pirates med 3-1 i returkampen hjemme i Gigantium.

De to indbyrdes opgør tidligere på sæsonen har været tætte og begge i Aalborg. 4-2 til Pirates i det første indbyrdes opgør, mens Rungsted altså snuppede en smal 1-0’er lige før landsholdspausen i et vigtigt og tæt slag.

Aalborg har haft mange skader på det seneste, men skulle i aften “blot” undvære tre spillere i form af Anders Thode, Lasse Jul Korsgaard og den karantæneramte Christopher Frederiksen.

Rungsted havde svært ved at skabe konstruktivt spil mod Gentofte i tirsdag, og tendensen synes at være, at Rungsted får mest intensitet i spillet mod de stærkere modstandere. I aften kommer Holten Møller og Ellers tropper stensikkert til at skulle skabe meget selv mod et Aalborg-mandskab, der spiller med sikkerhed først.

Hold øje med: Aalborgs målmand Marcus Lundell kommer formentlig under pres i aften og i det hele taget skal Aalborgs defensive fundament fungere perfekt, hvis nordjyderne skal have point med hjem.  Kæden med Kisum, Hjalmarsson og Feddersen var den bedste i tirsdags hos Rungsted.

Holdene: Aalborg har Sebastian Ehlers tilbage, men har altså kun tre mand ude i forhold til de seneste trængselstider. Rungsted havde Ossi Saarinen skadet – finnen døjer for øjeblikket med problemer som holder ham ude nu og da.