Game center: Rødovre-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Rødovre missede en kæmpe chance for en matchbold i søndag, og det er spørgsmålet om Mighty Bulls-spillerne endnu engang formår at rejse sig og nedkæmpe Esbjerg på hjemmebane og dermed fremtvinge en syvende kamp på fredag i Vestjylland.

Man skal aldrig undervurdere Rødovres fighterevner i et slutspil, og der er ingen tvivl om, at Energy får at mærke et Rødovre-mandskab, der vil kæmpe til sidste sveddråbe i aften. Og det foran et publikum, der vil forsøge virkelig at piske holdet frem til sejr.

– Vi kommer tilbage på tirsdag, det er jeg helt sikker på. Den her serie skal ud i syv kampe. Folk er sultne, og alle vil dø for hinanden. Publikum skal møde op og lave et inferno i den hal, det mangler vi, men så skylder vi også hallen en sejr, sagde Jonas Sass til Rødovre Lokal Nyt efter kampen søndag i Esbjerg.

Vestjyderne står med det hele i hånden i aften. Vigtigt er det naturligvis, at både Aaron Lee og Mario Lamoureux er tilbage. Førstnævnte med sine fighterevner og sidstnævnte med sin målfarlighed.

– Nu har vi bragt os selv i den position, som vi ønsker at være i, hvor vi med én sejr kan lukke serien. Men vi skal være bevidste om, at tirsdag er en ny dag. Der er tale om en ny opgave og en ny kamp.

– Man siger jo altid, at den fjerde sejr, er den vanskeligste at sikre, så det vil kræve en ny stor indsats af alle, at få det til at ske. Vi skal fortsætte med det spil vi har leveret og helst lægge lidt ekstra på, for Rødovre vil bestemt give alt de har, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt.

– Vores spændingsniveau og vores tro på tingene må hverken blive for højt eller for lavt efter en sejr eller efter et nederlag. Vi nød sejren søndag og er så tilbage ved start, hvor vi har fokus på tirsdagskampen. Vi må tage de elementer med fra de foregående kampe og bringe dem med på vor rejse fremad, slutter Mark Pederson.

Holdene: Esbjerg har tre mand tilbage fra overståede karantæner, og både Mario Lamoureux og Aaron Lee fylder altså rigtig godt på Energy-holdet. Jeff Frazee er også tilbage, mens Jannik Christensen og Henrik Mærsk Clausen begge var væk søndag. Rødovre har stadig Rasmus Astrup ude med karantæne, ligesom Rødovre søndag også savnede Anders Schultz, Mike Rådde, Emil Oliver Christensen, Martin Højbjerg og Nikolaj Krag-Christensen

Hold øje med: Spændende om Nikolaj Henriksen får lov at fortsætte i målet eller om Jeff Frazee kommer direkte ind i buret efter sin overståede karantæne. Hos Rødovre kunne en mand som Jonas Sass med sin fandenivoldskhed måske bringe det ekstra ind, der kan sikre en sejr. Rødovre har også leveret et glimrende powerplay hidtil i serien, og en fortsættelse af det aspekt kan måske sikre Mighty Bulls en sejr i aften.