Game center: Rødovre-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Hvilken aften, der er lagt op til i Rødovre Skøjte Arena. Aftenens hjemmehold slog igen tirsdag i Esbjerg og vandt kamp tre med smalle 1-0, og netop de yderst tætte resultater har været betegnende for kampene mellem Mighty Bulls og Energy i serien.

Det får os også til ganske logisk at udpege seriens hidtidige nøglespillere i målmændene, der begge har modtaget stort set lige mange skud i de første tre kampe.

Jeff Frazee står med 78 skud imod og en redningsprocent på 96.15, mens Stefan Ridderwall har leveret en procent på 94.74 på 76 skud imod. Ret flotte tal for de keepere, der hidtil altså har stået fuldstændig som et slutspil foreskriver af en god målmand. Spørgsmålet er selvfølgelig om de begge kan holde niveauet.

I aften kommer Frazee i hvert fald under pres. Ikke blot fra Rødovre-spillerne, men også fra 3000 Rødovre-struber, der kommer til at agere rigtig højt i aften i arenaen. Hjemmepublikummet bliver formentlig “den sjette markspiller” for Mighty Bulls, og det skal Esbjerg-spillerne i den grad være forberedt på, for det “at holde hovederne” kolde bliver formentlig et af punkterne på træner Pedersons agenda op til kampen, specielt hos nordamerikanerne.

Hos Rødovre har kaptajn Jannik Karvinen et bud på, hvordan kampen skal gribes an:

– Vi skal ud og løbe på skøjte og spille fysisk. Ikke give dem for meget plads og arbejde røven ud af bukserne. Nu tager vi dem på hjemmebane, hvor vi har fordelen af at have publikum i ryggen, der kommer til at være god tænding på med masser af små infights og hårdt spil, siger han til Rødovre Lokal Nyt.

Hos Esbjerg er træner Mark Pederson tvunget til at stille om i andenkæden, hvor Søren Nielsen ellers har spillet fast med Brock Nixon og Aaron Lee. Sidstnævnte er ude med karantæne, men mon ikke det giver en ny chance til Tyler Gron, der ellers har været nede i fjerdekæden hidtil i serien. Han ligner en afløser for Esbjergs kaptajn.

Holdene: Det leder os videre til holdene, hvor Esbjerg altså savner Lee, og også havde Henrik Mærsk Clausen ude. Rødovres skadesliste tæller Martin Højbjerg, Mike Rådde, Nikolaj Krag-Christensen og så er Anders Schultz og Emil Oliver Christensen tvivlsomme efter tirsdagens kamp. Så også Duus er formentlig tvunget til at stille noget om.

Hold øje med: Hvem træder an som målscorere for de to hold i så målfattige kampe, som det er tilfældet? Efter mange års venten vandt Jonas Sass endelig en slutspilskamp med sit hold i tirsdags, og det kan være, at Sass med den selvtillid i ryggen bliver den farlige mand for Rødovre i aften. Hos Esbjerg kunne en mand som Mario Lamoureux måske være manden, der træder frem og leverer varen offensivt.

Kampen kan i øvrigt ses direkte på TV2 Play med transmissionstart 18:55, mens TV2 Sport sætter i gang med den forskudte transmission klokken 22:25.