Game center: Rødovre-Rungsted

Før kampen: Rødovre kom fantastisk over julen med den euforiske 10-1-sejr over Herlev hos lokalrivalerne. En aften, hvor alt gled i smør for Jesper Duus’ mandskab, men selvfølgelig også en sjælden aften, der ikke kan forventes gentaget i et formentlig tæt lokalderby mod Rungsted.

Herligt at den gamle klassiker genoptages her i nytårsdagene med et dobbeltopgør, hvor Rødovre i tabellen kæmper for at bevare fjerdepladsen.

Kampen om netop den vigtige fjerdeplads kan Rungsted spille sig ind i, men det kræver to sejre over rivalerne – og helst to rene af slagsen, hvis Rungsted skal ind i kampen om hjemmebanefordelen.

To indbyrdes kampe tidligere i sæsonen, hvor Rødovre i begge tilfælde har trukket det længste strå, den ene gang i overtid, og på baggrund af en større bredde, er Rødovre vel også lille favorit i aften.

Begge hold har spillere til U20-VM, men med tre mand ude er Rungsted en smule hårdere ramt, også på grund af, at en spiller som Jonas Røndbjerg faktisk har ageret i førstekæden og været en af Rungsteds dominerende spillere i hele sæsonen – trods sin unge alder.

Rødovre kan mere eller mindre køre med fire kæder – og det skal også blive spændende, om Mighty Bulls trækker en joker op af hatten til aftenens kamp med de rygter, der har svirret om det ene og andet på det seneste.

Holdene: Altså tre U20-spillere ude hos Rungsted, der også døjede med et par skader i kampen mod Frederikshavn lige før jul. Bredden er et spørgsmålstegn hos aftenens gæster. Rødovre har Emil Oliver Christensen og Nikolaj Krag-Christensen i Helsinki, mens Martin Højbjerg har været ude i længere tid. Heller ikke Mark Mieritz var med mod Herlev, og det gav plads til talentet Lucas Andersen (16), der fik sin ligadebut.

Hold øje med: Det bliver hårdt arbejde for Rungsteds rutinerede folk i aften, og en spiller som Joachim Holten Møller kommer til at indtage en nøglerolle hos gæsterne. Hos Rødovre scorede Mikael T. Christensen fire gange mod Herlev. Det gør han næppe igen, men det tyder dog på solid form hos den oprindelige herningenser.