Game center: Odense-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Odense gik på en ren knockout tirsdag aften i Esbjerg. 0-9-nederlaget var historisk stort, og fynboerne fulgte dermed op på nederlaget mod Herlev på negativ manér. En stor formnedgang efter en periode med syv sejre i otte kampe.

I aften kommer rivalerne fra SønderjyskE, og der er vel næppe bedre lejlighed til at finde den nødvendige sult hos Odensespillerne. Træner Brad Gratton er heller ikke mere rystet, end at han erklærer sig klar til kamp. Og i forhold til kampen om den vigtige fjerdeplads er Odense stadig helt og aldeles med.

– Sidste år tabte vi 8-1 i pokalkampen til Herning i starten af sæsonen, men vi kom stærkere ud efter det nederlag. Når vi vinder, elsker folk os. Når vi taber, er folk sure og vil af med spillere og trænere, siger Brad Gratton til Fyens Stiftstidende før kampen.

SønderjyskE kommer også fra et stort formdyk og ikke mindst problemer med at score mål. Tirsdag blev det 1-0 mod Rødovre, og her talte træner Dan Ceman om den bedste kamp længe. Målene kom dog ikke i stimer på nogen måde, og de normalt så pålidelige folk i den genre som for eksempel Lykkeskov og Quirk, har et dyk på den konto pt.

– Odense har noget at bevise, og de kommer helt sikkert ud med masser af energi og fysik fra første faceoff. Det skal vi modstå de første par minutter ved at spille smart op derigennem opbygge momentum, siger SønderjyskE-træner Dan Ceman til klubbens hjemmeside.

Holdene: Den er 1-1 i U20-VM’ere ude: Frederik Høeg, Odense og Martin Eskildsen, SønderjyskE. Desuden spiller Odense uden John Armstrong, mens sønderjyderne går til kampen uden Søren Dau og muligvis også Henrik Nielsen.

Hold øje med: Jonas Johansson er kommet godt ind på SønderjyskE’s hold og arbejder hårdt for at blive for resten af sæsonen. Hos Odense skal nordamerikanerne igen trække efter den forfærdelige kamp i Esbjerg, der helt må være slettet i den fynske bog.