Game center: Odense-Herning

Før kampen: Så er det sidste chance for Herning i aften, hvis sæsonen skal holdes i live. Midtjyderne er altså under sejrstvang i Bryggeriet Vestfyen Arena, og der skal mere offensiv power foran mål til, hvis det skal lykkes at besejre de effektive fynboer.

Det virker klart til – dog uden officielle målinger – at Herning har haft langt mest puckbesiddelse i de hidtidige fem kampe end modstanderne fra Odense, men Blue Fox-spillerne har haft virkelig vanskeligt ved at omsætte overtaget til mål.

Så spillere som Jordan George, Steffen Frank og Kasper Degn skal virkelig ind, hvor det gør ondt i aften, og det er på tide for herningenserne, at de i forvejen udnævnte profiler virkelig skal vise sig – som Herning Folkeblads ishockeyreporter Thomas Damm skrev i en kommentar efter søndagens kamp.

For Odense er det gået som håbet. Den enkelte, vigtige udebanesejr og så en Tad Galansky, der virkelig har stået fremragende foran en defensiv, der søndag spillede bundsolidt.

Forskellen var lige nøjagtig, at fynboerne ikke begik de dumme fejl som kostede mål. Det har fynboerne gennemgående været gode til at undgå i de tre tætte kampe, der er endt med sejr. Og så har Odense altså slået til i den anden ende med større effektivitet end Herning.

Og man har faktisk stadig en fornemmelse af, at Bulldogs-angriberne slet ikke har udspillet deres potentiale endnu. I hvert fald har nordamerikanerne – bortset fra Dale Mitchell – været noget tammere i slutspillet end forventet.

Hold øje med: Igen må man her fremhæve Sean Wiles som er en fremragende spiller, men lige nu er han inde i noget af en scoringskrise. Han gør meget rigtigt, men får bare ikke scoret mål. Det samme gælder en mand som Jordan George i Herning, der har haft sine to bedste folk i serien Daniel Nielsen og Kristoffer Lauridsen. Nielsen er stort set på isen hele, mens Kristoffer Lauridsen virkelig har vist sit potentiale med godt spil og stor målfarlighed her i serien.

Holdene: Ingen skader hos de to hold udover “de sædvanlige”, og det betyder altså, at Herning formentlig stadig er uden Uldall, Sinisalo og Mortensen, mens Odense har ramt skadestimingen helt perfekt og stadig har fuldt hold til rådighed.