Game center: Odense-Herlev

Før kampen: Odense Bulldogs er inde i sæsonens absolut bedste stime med sejre i syv af de seneste otte kampe – heraf fem rene af slagsen. Derfor er fynboerne også klare favoritter i dag mod notorisk udebanesvage Herlev, der fredag aften tabte 2-5 i Herning efter at have ført 2-0 tidligt i kampen.

Men lige bortset fra sensationssejren mod SønderjyskE har Herlev altså ikke formået at gøre noget nævneværdigt på fremmed is, men til gengæld vandt Eagles, da de to hold senest mødtes. Dengang i DFDS Seaways Arena kort før jul, hvor Herlev satte seks mål ind bag en skrantende Odense-defensiv og Tad Galansky, der ikke ligefrem overbeviste.

Herlev-offensiven er også ganske giftig. Fredag med en førstekæde med Alexander B. Jensen, Victor Backman og Conny Strömberg, og en andenkæde med Andreas Søgaard, Tuomas Muhonen og Antti Hölli.

Der er masser af mål gemt i de folk, men fredag var det faktisk kæden med de to tidligere Odense-spillere Lukas Lundvald Nielsen og Mikkel Ankjær – og unge Jonas Sander, der stod for Herlevs scoringer.

Så mon ikke der er blevet prikket lidt til folkene i toplinjerne inden dagens kamp, hvor Herlev selvfølgelig også skal sørge for at have styr på den defensiv, der har lukket alt for mange mål ind i løbet af sæsonen.

Netop defensiven har tidligere på sæsonen også været Odenses akilleshæl, men i landsholdspausen fik fynboerne godt fat i den del af spillet, tilsyneladende. I de seneste seks kampe har fynboerne lukket under to mål ind i gennemsnit.

Fremme er Sean Wiles helt forrygende for øjeblikket, og ham skal Eagles-defensiven i den grad forsøge at holde i eftermiddag. Canadieren er et fysisk pragteksemplar, der virkelig er svær at holde i mand til mand-spillet. 31 point i 20 kampe er godt facit indtil nu.

Holdene: Odense stiller uden John Armstrong, der stadig er skadet. Herlev uden de to langtidsskadede, Bozic og Saxrud, og var også uden Benjamin Mauritzen og Daniel Villadsen fredag aften.

Hold øje med: Sidst de to eks-Odensespillere, Ankjær og Lundvald, var på den gamle hjemmebane, gav det klø og ni mål imod. Mon ikke de er revanchelystne i dag? Odenses målmand Tad Galansky har stået fremragende på det seneste og han ligner for øjeblikket en af ligaens mest formstærke målmænd.