Game center: Herning-SønderjyskE

Før kampen: Det bliver emotionelt for Mario Simioni, når han i weekendens dobbeltslag mellem Herning og SønderjyskE skal op sin gamle klub. Simioni førte som bekendt SønderjyskE til store triumfer inden afskeden med klubben i 2013 efter 1-0-sejren i den syvende finalekamp i Frederikshavn. Nu møder han Dan Ceman i SønderjyskE’s boks. Ceman, der som bekendt tidligere både har været spiller og træner under Mario Simioni.

Mario Simioni har stadig sin base og familie i Vojens, og derfor bliver søndag eftermiddag i ”returkampen” den mest følelsesladede.

– Jeg har hele mit liv i Vojens. Søndag kommer jeg helt sikkert til at vågne med en underlig følelse i maven. Lige nu spørger jeg mig selv om, hvordan jeg føler det, når jeg kører ind i byen (Vojens) og ser tankstationen ved byens indgang og derefter parkerer ved hallen. Det bliver en emotionel dag, siger han til Der Nordschleswiger.

Simioni glæder sig til gensynet med sit gamle publikum.

– Ærlig talt kan jeg ikke forestille mig andet end en varm modtagelse og en positiv atmosfære. Der er ingen grund til at være negativ, hvis man kigger tilbage og ser, hvad vi tidligere har opnået sammen, siger Mario Simioni til avisen.

Men først altså fredagens dyst. Herning kom godt i gang tirsdag aften, hvor både Jordan George og Jerred Smithson for alvor blomstrede for første gang i sæsonen. Defensivt stemte det også for Herning, da Odense blev sendt hjem med et solidt nederlag på 1-4.

Aftenens gæster fra SønderjyskE har stadig maksimumpoint og har skruet op for gassen, når det har været nødvendigt. Hidtil bedste kamp var 6-1-sejren i Rungsted, men mandag aften i Aalborg imponerede sønderjyderne ikke, så mon ikke, der skal skrues lidt op for intensiteten i aften i Kvik Hockey Arena?

Holdene: Mon ikke SønderjyskE har Joni Myllykoski tilbage i buret? Det var Jon Lee-Olsen, der stod mandag i Aalborg. Hos Herning bliver det spændende at se, om Mario Simioni holder Rasmus Nielsen og Daniel Nielsen sammen mod sønderjydernes bedste. Simioni havde succes med konceptet, da Dale Mitchell og John Armstrong skulle holdes væk i tirsdags.

Hold øje med: Endelig fik George/Smithson-fraktionen holdt fest for Blue Fox. Gentager de den i aften foran flere tilskuere? Hos SønderjyskE er Joni Myllykoski nøglespilleren i en tæt defensiv.