Game center: Herning-Odense

Herning Blue Fox-Odense Bulldogs 4-1 (1-0,2-1,1-0)

Herning Blue Fox noget, der virkelig lignede en tiltrængt sejr, og træner Mario Simioni fik den vildskab hos sine spillere, som han havde efterlyst i den lokale avis inden kampen. Hidtil ubesejrede Odense måtte lide deres første nederlag foran blot 1106 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

Hjemmeholdet startede ud i det vanlige høje pres på gæsterne, og en hammer fra Joachim Linnet var med til at slå tonen an. Linnet var til aftenens kamp rykket frem til kæden med Smithson og George i et forsøg på at sparke førstekæden i gang.

Gæsterne var sjældne gæster i Blue Fox zonen, men når de kom igennem var det med den karakteristiske direkte spillestil, og masser af trafik foran Pisar ved hver eneste lejlighed. Hjemmeholdet havde øjensynligt taget denne dyd til sig, og spillede selv efter nogenlunde samme opskrift.

En tilfældig puck endte på bladet af Dale Mitchell, og denne knaldede resolut til pucken men lige i brystet på Pisar. I den anden ende blev Jordan George sat op af Smithson, og kort efter viste George fart og teknik og var igen tæt på at overliste Tadeas Galansky i gæsternes mål.

Aftenens første powerplay tilfaldt ligeledes hjemmeholdet, og Mathias Mølgaard var centimeter fra at slå en retur forbi en desperat sprællende Galansky.

Hjemmeholdet havde bestemt fortjent en scoring i denne periode, og spillede med den fornødne vildskab et presset storhold bør udvise.

Gæsterne var omvendt farlige hver eneste gang pucken befandt sig i den anden ende, men det blev hjemmeholdet som kom først på måltavlen. Med mindre end et minut tilbage af perioden satte Smithson på flot vis Jordan George op, og så var marginalerne ellers med rævene.

Pucken blev sendt forbi skulderen på Galansky og ramte endebanden, men pucken sprang tilbage under Galansky og endte til sidst i nettet. Stor forløsning at spore i hjemmeholdets boks og en flot første periode.

Odense er traditionelt farlige på omstillingerne, og det var også en sådan som bragte balance i regnskabet.

Sean Wiles satte høj fart ind i hjemmeholdets zone og fandt backen Martin Larsen med en fornem tværpasning, og Larsens afslutning gik hele vejen. Dermed var stillingen 1-1, og det var som sådan et meget retvisende resultat godt midtvejs i kampen.

Kristoffer Lauridsen kunne meget vel blive næste mand på måltavlen, men trods en fri position midt i slottet lykkedes det ikke at udplacere Galansky.

Chancen blev endnu større da gæsterne igen viste tænder i en omstilling, men Sean Wiles blev den lille i den direkte duel med Pisar. Hjemmeholdet gjorde kort efter gæsterne kunsten efter, og denne gang resulterede det også i scoring.

Jordan George slap fri på kanten, trykkede af, samlede returen op, satte Smithson op øverst i slottet og så kunne Smithson banke sin første scoring på dansk is i kassen. 2-1 til hjemmeholdet i en god og tempofyldt periode. Blue Fox skulle også bringe sig foran med 3-1, og det var på noget af en foræring fra gæsterne.

En faceoff i egen zone blev ellers vundet af fynboerne, men alligevel kunne pucken stryge direkte hen til en helt blank Jordan George, og fra en meters afstand flåede amerikaneren pucken op i målhjørnet.

Jordan George fik alle tiders chance for at blive hattrickhelt, men alene igennem med Mathias Mølgaard blev pasningerne læst glimrende af Galansky som akkurat nåede ned med skinnen.

Gæsterne var selvsagt tvunget frem over isen i tredje periode, men alligevel var det hjemmeholdet som stod for de offensive indslag. I hvert fald indtil Jordan George klokkede i den i egen zone, og sendte gæsterne i powerplay.

De fynske hunde spillede et ganske fint powerplay, og Sean Wiles var ikke langt fra en reducering efter en retur fra Pisar. Thomas Andersen og Kyle Essery kombinerede sig frem af isen, og sidstnævnte sendte en giftig afslutning af sted, men stolpen reddede for gæsterne.

Man kan med rette argumentere for at Bulldogs fik smagt deres egen medicin, og omstillingerne samt det direkte spil gjorde ondt på gæsterne i aftenens kamp. Mens tiden arbejdede for hjemmeholdet blev disciplinen nøgleordet for rævene, og der blev spillet med stor kløgt i den midtjyske defensiv.

Cheftræner Brad Gratton gamblede mod slutningen og trak Galansky ud med to minutter igen, men Martin Sagat lukkede og slukkede i det tomme mål til slutresultatet 4-1. En yderst tiltrængt sejr til rævene som efter en halvsløj åbning på sæsonen for første gang kunne juble over de tre point.

Før kampen: Hvad så med Blue Fox Herning? Mario Simionis tropper har ikke scoret mål i otte perioder. Helt usædvanligt for midtjydernes ishockeyhold, der i den grad tørster efter forløsning og revanche i aften, hvor ubesejrede Bulldogs fra Odense kommer på besøg.

– Det, der undrer mig og frustrerer mig mest, er, at vi har manglet vilje. Det er jo basis for alt.

– Hvis vi havde tabt tre kampe, men arbejdet hårdt og kæmpet for hinanden, kunne jeg bedre leve med det, for så ville jeg vide, at det nok skulle komme. Nu skal vi først have det basale på plads. Vi skal kæmpe for hinanden som et Herning-hold, siger Mario Simioni til dagens Herning Folkeblad.

Odense kommer ridende på en bølge som i fjor på samme tidspunkt. Fynboerne er stærkt kørende og fornemmer at kunne vinde hvorsomhelst for øjeblikket. I aften i Herning igen? Målmand Galansky kommer vel på sin hidtil sværeste opgave.

Holdene: Hverken nævneværdige folk ude hos Herning eller Odense. Mario Simioni siger – også i Herning Folkeblad – at han sætter Rasmus og Daniel Nielsen i kæde sammen for at dæmme op for Odenses farligste kæde med John Armstrong og Dale Mitchell. Spændende, hvordan det træk virker.

Hold øje med: Backparret Grønvaldt/Nettelbladt var dominerende mod Aalborg fredag. Et af ligaens bedste. Hos Herning venter man stadig på, at NHL’eren Jerred Smithsom for alvor skal eksplodere. I aften måske?