Game center: Herning-Odense

Før kampen: TV2 Sport er på pletten i Herning i aften, så man hjemme foran tv-skærmen kan garnere aftenkaffen med en god gang hockey. Herligt. Og det gør ikke tv-kampen mindre interessant, at den indgår i en direkte duel om fjerdepladsen. Faktisk er det mere eller mindre Odense Bulldogs sidste chance for at komme med i spillet om hjemmebanefordel.

Odenses assisterende træner Mads True om aftenens kamp:

– Herning er et meget stærkt hold i defensiven. Nok vandt de 9-4 i Odense for nylig, men vi er nok det eneste hold, de har scoret så mange mål mod. Derfor skal vi spille meget disciplineret og undgå dumme udvisninger. Vi skal prøve at holde stilen fra pokalsejren, siger han til Fyens Stiftstidende.

Fynboerne skal og vil naturligvis forsøge at ride videre på bølgen fra den nylige Metal Cup-sejr, men omvendt gælder det selvfølgelig også om at holde armene lidt nede og tænke på, hvad man gjorde godt i den flotte kamp i Frederikshavn lige før landsholdspausen.

Her var disciplin et virkeligt nøgleord for fynboerne.

Blue Fox Herning havde lige et kort kollaps i perioden inden landsholdpausen, der i hvert fald kostede muligheden for en top to-placering. Men Herning fandt sig selv igen og afsluttede med en sikker sejr over Gentofte. Blue Fox kan rykke op på tre point efter Esbjerg i kampen om tredjepladsen, der dog reelt er fire, eftersom Esbjerg er bedre indbyrdes.

Holdene: Odense kommer til kampen med en skadesfri trup, mens der er spørgsmålstegn hos Herning. Ikke mindst Jerred Smithson (knæproblemer), der var ude i en håndfuld kampe op til landsholdspausen. Også Thomas Andersen har været ude længe, ligesom Sebastian Andersen også var ude i den sidste kamp før pausen.

Hold øje med: Tad Galansky stod en flot Metal Cup-finale og blev kåret til årets pokalfighter. Hans indsats er i den grad vigtig for Odense i aften. Hos Herning ser det i målet ud til, at Simon Nielsen pt. er førstemand, men det bliver uhyre spændende at overvære duellen med Pisar frem mod slutspillet. En hård match om pladsen i Herning-målet.