Game center: Herning-Herlev

Før kampen: En hel flok med fortid i Herning drager i aften til Midtjylland for at forsøge at erobre point på den tidligere hjemmebane. Og Herlev Eagles har – trods status af hold i den nedre del af tabellen – faktisk haft held til at presse Herning to gange i løbet af sæsonen.

I Kvik Hockey Arena vandt Herning kun med 3-2, mens Herlev umiddelbart før landsholdspausen vandt den omvendte match i DFDS Seaways Arena 4-2. Så det er stensikkert med troen på sejr – og med den bedste formkurve hidtil i sæsonen, for nu vinder Herlev jævnligt kampe – at Eagles kommer over broerne.

Alexander Sundström er spillet ind på holdet, og i tirsdags var finnerne Muhonen og Hölli flyvende i den stensikre sejr over Aalborg.

Hos Herning kunne man glæde sig over en supersolid defensiv indsats i Vojens tirsdag aften og en vigtig 2-1-sejr i kampen for yderligere avancement i tabellen. Unge Markus Jensen til Herning Folkeblad i dag:

– Det er sådan en kamp, der skal vindes, men vi tabte den seneste kamp mod dem, og vi kan jo se, at alle hold kan slå alle i denne sæson, så man kan ikke tage noget for givet. Men spiller vi som senest mod SønderjyskE, så er vi godt på vej, siger han.

– Vi kæmper stadig med at få scoret nok mål, men defensivt ser det rigtigt godt ud, og jeg synes, at holdet fungerer fint. Vi skal have fundet nogle flere mål, men ellers har vi flyttet os godt de seneste uger, tilføjer han.

Holdene: Herlev stillede med syv backer og fire angrebskæder i tirsdag, men med Daniel Villadsen ude, mens Herning var uden en sygdomsramt Lubos Pisar mellem stængerne. Bjørn Uldall sidder ude med en hjernerystelse.

Hold øje med: Tirsdag var Martin Sagat og Mathias Mølgaard nede i fjerdekæden hos Herning og begge arbejder hårdt for at komme opad i hierarkiet. Hos Herlev skal målmand Aaro Peltonen være i storform, hvis der skal point med hjem fra Kvik Hockey Arena.