Game center: Herning-Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Tidlig kampstart på Kvik Hockey Arena i eftermiddag, hvor det vil summe af liv allerede ved middagstid. Pølserne vil stege, rødkålen til rib-sandwicherne er i gang med at blive lunet og de mange frivillige hjælpere vil gå med et smil på læberne – klar til et stort rykind.

Og når tilskuerne kommer til den traditionsrige arena, vil selv de sejrsvante herningensere have nerver på og sommerfugle i maven. Det her er en af de helt specielle eftermiddage.

Hjemmeholdet er tvunget til at vinde for at holde sig i live i serien. Fredag aften i Frederikshavn havde Herning ellers masser af muligheder for at fremtvinge den nødvendige udesejr, men ikke mindst nordjydernes 3-2-scoring blev uhyre vigtig. Den blev sat af Colin Vock blot 28 sekunder efter Kyle Essery havde udlignet for Herning, der havde kæmpet sig tilbage i kampen og udlignet nordjydernes 2-0-føring. Men kort efter slog Colin Vock altså til.

– Der var meget, der var godt i aften, og det er det, vi skal bruge i Herning på søndag (i morgen, red) for at få den sejr, der tvinger serien ud i den syvende kamp. Det er rigtigt ærgerligt lige nu, men vi var jo meget tættere på en sejr den her gang, konkluderede Rasmus Nielsen i Herning Folkeblad efter kampen.

Midtjyderne følte sig noget bortdømt i løbet af de 60 minutter i Vendsyssel, og rasede efter kampen over ikke at have fået flere muligheder i powerplay. Vigtigt for Herning at holde fokus på matchen i aften mod et White Hawks, der på ingen måde har imponeret på udebane i serien.

Til gengæld har nordjyderne haft en uhørt giftig førstekæde. Miller, Vock og Bau er virkelig trådt i karakter i den her serie, og lange Mathias Bau viser strålende klasse i årets slutspil. Der kan efterhånden ikke være tvivl om, at han får genvalg til den danske VM-trup i maj. Men lige nu spiller han efter mesterskabet, naturligvis. Også Colin Vock er pivfarlig for øjeblikket.

– Vi må bare erkende, at det kører rigtig godt i vores kæde. Nu har vi efterhånden spillet sammen i halvandet år, og det kan man godt mærke på isen. Bau og Miller er bare to rigtigt gode spillere at spille sammen med, og for mig handler det bare om at komme hen til det rigtige sted, så skal de nok finde mig, sagde Colin Vock efter kampen i fredags til Nordjyske.

Hold øje med: Målmandsduellen bliver ekstremt vigtig igen i eftermiddag. Herning og Simioni hentede Lubos Pisar ind som overraskelse i fredags, men mon ikke Simon Nielsen er tilbage i buret igen klokken 14? Hos White Hawks stod George Sørensen fremragende fredag aften og Steffen Klarskov leverede sit fremragende 4-2-mål “på tennis”, som svenskerne vil sige det. Klarskovs helflugter var flot og han er en af de spillere, der pludselig kan slå til.

Holdene: Bortset fra de langtidsskadede folk, så er Herning ved at have det meste på plads, og det giver Mario Simioni mulighed for at jonglere rundt med spillere, som han lyster. Spiller han igen med Smithson, Sinisalo og George, de vel nok tre bedst betalte folk i Blue Fox-truppen, i førstekæden, er der næppe tvivl om, at Blue Fox-træneren har forventninger om, at de skal blive kampafgørende i dag.

Hos Frederikshavn var Peter Johansson konsekvent og sendte Emil Birk Christensen ud af kampen efter en kæmpe fejl ved Hernings 2-1-scoring, og svenskeren var i det hele taget vældig aktiv i boksen under kampen. Han har toppet holdet maksimalt og bliver formentlig ved med at køre hårdt på sine to topkæder i eftermiddag.