Game center: Herning-Frederikshavn

Før kampen: Lidt skuffende hjemkomst for Herning efter den flotte indsats i Italien. Blot fire dage efter de tre sejre i Asiago blev det altså til et nederlag hjemme mod Esbjerg. Men midtjyderne får lynhurtig mulighed for revanche igen søndag eftermiddag, hvor gæsterne er det øjeblikkelige førerhold fra Frederikshavn.

Det bliver endnu en stor udfordring for Mario Simionis mandskab, der ikke tog frygtelig mange positive ting med ud fra kampen i fredags. Devisen var nærmest bare “vi skal videre” – og det skal Blue Fox altså forsøge.

Spændende om Simioni ryster posen i kæderne, for efter Italien proklamerede han, at bredden var god nok til at skifte ud og rundt. Makkerne Smithson/George bliver formentlig i førstekæden, men spændende, om Joachim Linnet igen i eftermiddag bliver tredjemand – eller om en helt anden bliver rykket op?

Gæsterne fra Frederikshavn ruller som et solidt tog for øjeblikket, og har nu ni kampe uden nederlag i ordinær tid – og syv rene sejre i de ni kampe – og de tre seneste kampe har givet ni point. Fyldt med selvtillid er White Hawks, og et af de nye ansigter er Christian Kristiansen, der er kommet til klubben fra Rögle.

– I starten af sæsonen kunne jeg mærke, at jeg lige skulle finde min plads på holdet og vænne mig til den danske liga. Jeg kommer fra Sverige, hvor du faktisk har langt mere tid på pucken. I Danmark bliver du presset med det samme, og spillet er også langt mere fysisk, siger Christian Kristiansen til Nordjyske.

En spændende ung spiller, der har været ret dominerende på de danske ungdomslandshold, og som måske har en fremtid på A-landsholdet foran sig om nogle år.

Holdene: Herning uden den knæskadede Mathias Mølgaard, mens Frederikshavns brede trup kun savnede Sebastian Svendsen i fredagens storsejr over Aalborg.

Hold øje med: Jordan George er lige nu manden, der scorer målene for Herning. En enkelt kasse fredag aften mod Esbjerg. Hos Frederikshavn var der to mål til både Mathias Bau og Robin Bergman i den festlige forestilling mod Aalborg fredag.