Game center: Herning-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det her kan umuligt undgå at blive et brag: Et genfødt Herning-hold på hjemmebane og på jagt efter oprejsning i Metal Ligaen mod et tændt Esbjerg-mandskab, der endelig fik en udesejr i sidste uge i Herlev. Masser af nordamerikanere på isen, masser af dygtige danskere. Måske endda en lillebitte smag af de gode, gamle dage?

Blue Fox kommer til kampen med stor optimisme efter den fine indsats ved Continental Cup-semifinalerunden i Italien. Midtjyderne fik efter en træg start på sæsonen endelig hældt noget optimisme på bålet – og Mario Simioni så masser af positive momenter.

– De tre spillere i fjerdekæden kan alle gå ind i de tre første kæder. Det giver os den rette bredde fremover, siger Blue Fox-træneren til klubbens hjemmeside – og glæder sig over den moral og det sammenhold, der blev vist på holdet i Asiago.

– Vi har haft nogle gode træningspas, hvor vi har forberedt os på kampen. Herning har spillet bedre på det seneste og havde succes i weekendens Continental Cup, hvor holdet kvalificerede sig til finalestævnet. Så vi skal præstere vort ypperste og være forberedte på, at også midtjyderne vil levere en god og solid indsats, fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy før kampen.

– Vi har som altid forsøgt at udvikle vort hold og bygge det op frem mod slutspillet. Vi har i de seneste dage arbejdet med specifikke detaljer i spillet, som vi håber kan sikre succes mod Herning. Og det vil vi fortsætte med frem mod kampen. Og så handler det om at være klar til kampen og udføre den game-plan vi har forberedt, få detaljerne til at virke og træffe de rigtige beslutninger, lyder det fra Esbjerg-træneren i klubbens optaktsmeddelelse.

Holdene: Mathias Mølgaard blev skadet til Continental Cup i Italien og der blev meldt tre ugers pause til den tunge forward. Hos Esbjerg spillede man de sidste to kampe før en uges pause uden Nicholas B. Jensen og Jeppe Vinther.

Hold øje med: Brock Nixon har været stærk på det seneste for Esbjerg, og klubbens nordamerikanere skal sædvanen tro trække læsset rent offensivt. Hos Herning meldes det, at både Daniel Nielsen og Rasmus Nielsen gjorde det fremragende i Italien. Og hvem skal stå på mål? Pisar eller Nielsen?