Game center: Herning-Esbjerg

Før kampen: Herning har en vis overhånd og hjemmebanefordelen i hånden i den fine finaleserie, som de to traditionelle rivaler har budt os. Til gengæld kommer Esbjerg fra en semifinaleserie mod SønderjyskE, hvor vestjyderne overvandt en markant modgang, da SønderjyskE gik fra 1-3 til 3-3 i serien og vandt i overtid i den sjette kamp, inden esbjergenserne altså til sidst fik lukket og slukket serien med en flot kamp i Vojens.

Så afskrive esbjergenserne? Nej, det er alt, alt for tidligt, for Mark Pedersons mandskab har tidligere vist, at holdet indeholder store kvaliteter, men hvis Esbjerg skal vende serien, så kræver det naturligvis i første omgang en langt større viljestyrke og indsats i forhold til, hvad vestjyderne viste i tirsdags. Det er de også selv klar over i Energy-lejren.

– Udfordringen bliver at komme igennem neutral zone med fart i skøjterne, siger assisterende træner Thor Dresler i klubbens kampoptakt.

– Ellers kan Herning hurtigt få kontrol over pucken og lægge den tilbage på vores banehalvdel. Så vi kommer til at arbejde med vores hastighed i midtzonen. Samtidig er det vigtigt at gøre sig klart, at en sejr er en sejr, uanset om du vinder 2-1 i overtid eller du vinder 8-0 i ordinær spilletid. Det tæller alt sammen for én sejr. Herning har to sejre. Vi har én. Så i fredagskampen skal vi gøre alt for, at udligne midtjydernes føring i serien, understreger Thor Dresler.

– Det gælder altid om at kontrollere frustrationerne når man taber en kamp og glæden når man vinder én. Så udfordringen er ikke anderledes, end den plejer at være, lyder det fra den assisterende træner.

Herning Blue Fox spillede næsten den perfekte udekamp i tirsdag. Scorede på chancerne, kontrollerede spillet og fik Esbjergs farlige angribere holdt helt væk fra Simon Nielsen. Mario Simioni var svært tilfreds efter tirsdagens kamp.

– I kvartfinalerne og semifinalerne vandt vi ikke ude før i kamp syv. Nu ved vi, at vi kan vinde hernede, og vi ved også, at hvis vi igen kommer til kamp syv, så er det vores kamp, sagde han til Herning Folkeblad efter matchen.

 

– Vi har været et outstanding hjemmehold siden slutningen af grundspillet og gennem hele slutspillet, så det er selvfølgelig positivt. Og i dag så spillerne friske ud hele vejen igennem, lige til det sidste, lød det.

Holdene: Efter et tungt nederlag, som det Esbjerg fik i tirsdags, er det vel ikke umuligt, at Mark Pederson ryster posen en smule og laver lidt om på kæderne? Jannik Christensen sad ude tirsdag og som altid ingen meldinger om skadens “størrelse”. Spændende naturligvis også, om Nikolaj Henriksen igen får chancen i Energy-målet. Hos Herning er Jordan George spørgsmålstegnet. Han var ikke savnet i tirsdags, men er helt sikkert en joker, Simioni gerne vil smide ind.

Hold øje med: Det er nu Esbjergs kanoner skal spille op. Pistilli og co. var usynlige i tirsdags, og den danske Energy-stamme har brug for, at profilerne løfter resten. Og det bliver altså mod en Herning-defensiv, der nærmest ikke begik fejl i tirsdags. Interessant duel.