Game center: Esbjerg-Herning

Før kampen: Herning tabte 2-3 efter straffeslag mod Odense fredag aften, og det efterlod en særdeles ærgerlig og utilfreds Mario Simioni, der på ingen måde var tilfreds med sit hold. Han mente ikke engang, at Blue Fox fortjente et point, sagde han til Herning Folkeblad.

– Det er som om, at hver gang vi gør noget godt, så kommer der noget dårligt igen. Vi har lige spillet to svære kampe og vundet, og så kommer vi her, på vores hjemmebane, og leverer på den her måde. Det kan vi ikke være bekendt, lød det.

– Det var for nemt for dem at komme til muligheder. Det var en kamp, vi skulle vinde, erkendte Mario Simioni.

– Vi vil gerne have rigtigt mange folk herud, men de skal jo også have noget ordentligt at se på. Så vi skal hanke op i os selv, og det skal komme indefra, sagde han til avisen.

Så der har formentlig været hårde ord på programmet til lørdagstræningen på Kvik Hockey Arena op til søndagskampen mod et Esbjerg-hold, der fredag aften tabte en tæt kamp med 0-1 i Rungsted. Hjemmeholdets Nikolaj Rosenthal scorede i allersidste minut.

Positivt for Esbjerg – trods nederlaget – var som cifrene antyder, at defensiven fungerede glimrende og at Nikolaj Henriksen stod en forrygende kamp. Og da Energy senest var i Herning, blev det til en ret sikker 4-2-sejr til vestjyderne.

Herning arbejder altid utroligt hårdt og har nogle ”spidser”, som kan noget. Og samtidigt råder holdet over to gode målmænd. Så det bliver en kamp lidt ligesom sidst. Der bliver næppe scoret mange mål. Så det gælder om at spille disciplineret og ikke give dem for mange kontraangreb, for det er der, Herning er rigtigt farlige, siger Esbjergs assisterende træner, Thor Dresler.

Hold øje med: Daniel Nielsen fremstår som en konstant krumtap hos Blue Fox, og var en af midtjydernes bedste i fredags. Hos Esbjerg er det spændende, om Henriksen får genvalg, eller om Frazee er tilbage i buret hos Energy.

Holdene: Herning havde Bjørn Uldall ude fredag, men ellers syv backs og 13 forwards. Esbjerg var i Rungsted uden backerne Nicholas B. Jensen og Rasmus Vad Christensen, men både Herning og Esbjerg profiterer af en bred backlinje.