Game center: Herlev-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det ligner en sikker Esbjerg-sejr på papiret i aften i DFDS Seaways Arena. Esbjerg har vundet samtlige fire opgør mod Herlev i sæsonen, og Eagles er altså uden endnu en profil i form af Antti Hölli, som sagde farvel søndag, da han strøg til Vojens og SønderjyskE.

Men husk dog lige at tænke tilbage på begivenhederne for en uge siden i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg med ret meget møje og besvær sled sig til en 3-1-sejr over Herlev. Måske møder Esbjerg samme modstand i aften, selv om man i Eagles-ledelsen har erkendt, at slutspilsløbet er kørt for denne sæson.

I øvrigt anden sæson på stribe, at Herlev mister slutspillet. Men så er der jo altid delmål at gå efter. I fjor scorede Eagles 0,81 point pr. kamp, mens det foreløbig i denne sæson er blevet til 0,74 point pr. kamp. Så om ikke andet, så kan spillerne og træner Bozic på den måde gå efter et mere ærefuldt facit end i sidste sæson.

For Herlev Eagles-spillerne gælder det også lige nu om at spille for kontrakter til den kommende sæson, for der bliver utvivlsomt kigget efter med lup fra ledelsen allerede nu i forhold til tiden efter sommerferien.

For Esbjergs vedkommende gælder det om at ride videre på to meget flotte kampe mod Herning, der begge blev vundet. Dermed er esbjergenserne parkeret rigtig solidt på tredjepladsen, og med blot fem og seks point op til SønderjyskE og Frederikshavn lige foran,  kan Esbjerg også tillade sig at skæve opad og drømme om en placering i top to.

Holdene: Herlev mistede også Antti Hölli, der drog til SønderjyskE og har nu et ganske skrøbeligt mandskab tilbage med tre kæder og lidt til. Esbjergenserne måtte til søndagens kamp mod Herning undvære Esben Nielsen og Kasper Jensen – begge tvivlsomme i aften.

Hold øje med: Antti Uitto scorede sit første mål for Herlev søndag og gør en solid indsats trods den håbløse situation. Måske spillende for en kontrakt til næste sæson? Igen en stærk indsats søndag af Esbjergs Aaron Lee, der mere og mere markerer sig som vestjydernes førerhund i jagten på guldet.