Game center: Gentofte-SønderjyskE

Før kampen: Da Gentofte og SønderjyskE tidligt på sæsonen spillede den første indbyrdes kamp, var det stadig den almindelige opfattelse, at Gentofte sædvanen tro ville ende som et af Metal Ligaens bundhold.

SønderjyskE steppede dengang op i slutfasen og gik fra 3-4 til 7-4 på ti forrygende minutter i afslutningen af kampen.

Her et par måneder senere er situationen og opfattelsen af Gentofte helt anderledes. Karsten Arvidsens tropper har spillet sig til Metal Ligaens og ishockey-Danmarks respekt, ligger lunt i svinget i tabellen og er bestemt ikke et hold, som man regner med lige bliver kørt over af sønderjyderne.

Så det kan sagtens gå hen at blive særdeles underholdende i aften, hvor det omstillingsstærke Stars-mandskab sagtens kan tænkes at overlade noget af initiativet til sønderjyderne, der omvendt heller ikke må få alt for meget tid og plads til at brodere og arbejde i modstanderens zone.

Så bliver det straffet, og nu har de stærke sønderjyder altså fået endnu en legekammerat i PJ Fenton, der fik en god start på sin karriere i Metal Ligaen fredag aften, da SønderjyskE uden problemer slog Aalborg 9-1. Fenton vågner op til en anden virkelighed i aften i Gentofte Skøjtehal – både hvad angår omgivelser og modstand.

Men andenkæden med Fenton, Henrik Nielsen og Scott Campbell ser meget stærk ud.

Gentofte Stars vandt den vigtige kamp i Herlev tirsdag aften og beviste dermed, at holdet også kan vinde de nødvendige sejre. Det efterlader altså Stars med hele 15 point ned til stregen, og dermed kan Karsten Arvidsen lige nu arbejde helt i ro sammen med sit mandskab. Det må være en herlig følelse i hele truppen.

Holdene: Det vides ikke, hvorfor Gentofte har været uden Cody Kunyk i de to første kampe efter landsholdspausen, men vender han tilbage, vil det være en gedigen forstærkning. SønderjyskE har lige nu alle spillere til rådighed, og et meget stærkt mandskab begynder at tage form. Spændende om Ceman fortsætter “ungdomslinjen” og giver spilletid til alle fire kæder – også i en tæt kamp.

Hold øje med: Gentoftes spændende imports stikker skiftevis hovederne frem. I fredags var Artem Iossafov pludselig oppe med den afgørende 3-2-scoring i kampen i Herlev. Thomas Spelling gjorde, hvad der passede ham mod Aalborg, og han er virkelig en klassespiller, når han disker op med sit forrygende skøjteløb og sin store elegance.