Game center: Gentofte-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det her kan godt gå hen at blive en regulær gyser og ikke mindst en god og seværdig hockeykamp. Gentofte Stars kommer i fin form og med en sejr på 6-5 i Rungsted i bagagen og er desperat efter en plads i slutspillet, mens gæsterne fra Esbjerg kommer med sikre sejre i Rungsted og Rødovre i bagagen.

6-0-sejren i Rødovre var mere eller mindre Esbjergs bedste udekamp i sæsonen, og næsten der, der lignede en helt perfekt kamp fra Energys side. Sejren betød, at Esbjerg sikrede sig tredjepladsen i grundspillet med sikkerhed. Og man jagter altså stadig SønderjyskE, der er tre point foran på andenpladsen, dog med en kamp færre end Esbjerg.

– Drengene har spillet helt efter planen i de seneste kampe, så det har været en fornøjelse og kampen i Rødovre var ingen undtagelse. Folk backcheckede hårdt og arbejdede generelt stenhårdt, selv om vi førte med 5-0 i Rødovre. Så al kredit til spillerne, siger vestjyderne assisterende træner Thor Dresler i klubbens kampoptakt.

Jeppe Holmberg, der har scoret tre gange i de seneste to kampe, tilføjer:

– Jeg synes egentligt, at jeg har arbejdet hårdt på det i lang tid, hvor tingene ikke altid er lykkedes. Men jeg er blevet ved med at forsøge og selvom ikke alle målene er lige flotte, så er det dejligt at se pucken gå ind. Det er noget man som angriber har brug for, så det har været dejligt endeligt at få scoret. Så jeg håber bare, at det bliver ved, siger han.

Gentofte Stars er som udgangspunkt en enkelt pind efter Aalborg inden dagens kampe, og skal altså arbejde for det bedst mulige udgangspunkt frem mod skæbnekampen mod nordjyderne på tirsdag. Kampen i Rungsted i fredags var en meget åben affære, hvor Stars kunne notere sig en effektivitet og farlighed, som skal bæres med til matchen i dag.

Esbjerg har vundet de hidtidige fire opgør holdene imellem i grundspillet.

Holdene: Esbjerg gav comeback til Kasper Jensen tirsdag, men måtte til gengæld undvære Jeppe Vinther og Christian Wejse. Gentofte uden den karantæneramte Ulrich Linnet, men spillede ellers med den bredeste opstilling længe tirsdag aften.

Hold øje med: Esbjergs veloplagte nordamerikanere spillede flot over en bred kam i tirsdag, men Tyler Gron markerede sig med to mål og ser for alvor ud til at have fundet fodfæste i Danmark. Hos Gentofte leverede både Artem Iossafov og Francis Verreault-Paul tre point og flotte indsatser i Rungsted.