Game center: Gentofte-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Esbjerg Energy kommer til Gentofte med stor selvtillid, og vestjyderne kan vel med tre point spille sig ind i kampen om førstepladsen, hvis pointene i kampen mellem Frederikshavn og SønderjyskE fordeler sig efter Energys næser. Og vestjyderne holder af det øjeblikkelige, tætte kampprogram.

– I den seneste tid har kampprogrammet mindet lidt om programmet i slutspillet med kampe hver anden dag. Jeg ved, at mange af drengene synes, at det er rigtigt fedt. Så er der ikke så mange træninger og det er trods alt sjovere at spille kampe.

– Så vi arbejder i øjeblikket på at være konstante i vore præstationer og levere aften efter aften. Det kan godt være svært mentalt, men det er en god øvelse frem mod et slutspil,  siger assistenttræner Thor Dresler, i klubbens optaktsmeddelelse.

– Det tætte program er jeg vant til fra Nordamerika, hvor vi spillede firs kampe på en sæson. Så det er ikke noget nyt. Men det er samtidigt rart med en ekstra dag indimellem til restitution. Men vi har en god følelse på holdet. Vi passer på os selv og passer vores træning på og uden for isen. Så jeg tror det vil ”give pote” i kampene, tilføjer Matt Pistilli, en af de nordamerikanske angribere hos Esbjerg.

Gentofte Stars har været hårdt ramt af de mange kampe, eftersom op til fem skader har kostet på kræfterne og bredden i truppen. Mange i Gentofte og omegn drømmer formentlig om snart at se Cody Kunyk tilbage på holdet. Gentofte-kaptajnen har ikke spillet siden landsholdspausen, og lige nøjagtig hans fylde kunne give et løft hele vejen ned i kæderne hos Stars.

Men i første omgang kan træner Arvidsen dog glæde sig over, at det i store træk kun har været marginaler, der har skilt Gentofte fra at hente ekstra point i den seneste og vanskelige periode – og at bundholdene stadig er på behørig afstand.

Holdene: Esbjerg var uden Nicholas B. Jensen og Rasmus Vad Christensen i tirsdags, hvor Gentofte igen havde Anders Fisker med inde på holdet. Han kom fra 1. divisionshockey på Amager, men med masser af erfaring fra tidligere ligaspil. Christopher Nielsen, Mathias Rugholm og Cody Kunyk sad stadig ude i fredagens nederlag mod Rungsted.

Hold øje med: Anders Fisker startede i fjerdekæden i tirsdags, spændende hvorvidt han kan bryde ind blandt de seks første i Gentofte-opstillingen. Hos Esbjerg synes Esben Nielsen at være brandvarm for tiden. To point i kampen mod Rødovre for nylig.