Game center: Gentofte-Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Syv point i tre kampe har ikke været hverdagskost siden Gentofte i fjor steg op i Metal Ligaen igen. Ikke desto mindre er det, hvad Karsten Arvidsens mandskab har leveret på det seneste.

Derfor må Stars også betegnes som favorit i aftenens opgør mod Aalborg Pirates, for spillemæssigt har det også kørt fremragende for Gentofte, der kom fra 1-4 til 4-4 mod Esbjerg tirsdag aften. Forinden var det altså blevet til 120 minutter uden mål imod for finske Teemu Seppänen.

Al ære og respekt for sidste sæsons målmandsduo Christian Larsen og Frederik Hansen, men det tyder på, at den lille finne har løftet Gentofte-defensiven betragteligt.

Følg kampen via Metalligaen.dk’s livecenter her: 

Gentofte venter stadig på arbejdstilladelsen til Cody Kunyk, der derfor er tvivlsom til i aften. Også Roberts Jekimovs har siddet ude i halvanden kamp, så det er virkelig tunge profiler, Gentofte har måttet undvære.

Aalborg kommer også med optimisme til kampen efter endelig at have fået sæsonens første sejr tirsdag aften mod Rungsted. Pirates-mandskabet var dog lige ved at smide point i slutfasen igen-igen, og Jens Nielsen mangler vel stadig at se sit unge hold spille 60 stabile minutter.

En lille omstilling i kæderne hos Pirates sendte Sebastian Fakt ned i tredjekæden. Svenskeren skiftede fra wing til center, og det gav måske lidt ekstra tyngde i de aalborgensiske angrebslinjer. Mon ikke Jens Nielsen prøver i aften igen?

Web-tv optakt fra Aalborg Pirates

Holdene: Gentofte Stars altså muligvis uden Kunyk og Jekimovs. Falder noget på plads inden i aften? Aalborg manglede Lars Lundin, Daniel Madsen og Tobias Ladehoff i tirsdags. Christoffer Lindhøj er rejst. Det kan blive en svær aften i defensiven, hvis hverken Lundin eller Madsen er klar.

Hold øje med: Aalborgs målmand Marcus Lundell synes at være en absolut ledertype på Aalborg-holdet. Vigtig mand. Hos Gentofte scorede backen Matus Rais to gange i kampen mod Esbjerg. Har han fundet en regulær topform?