Game center: Gentofte-Aalborg

Før kampen: Gentofte har noget at forsvare i kampen mod Aalborg Pirates i aften, der er yderst vigtig for begge mandskaber. Stars er efter en forfærdelig periode dumpet ned på en sikker ottendeplads og ligger nu klart som det hold, der bliver jagtet af Aalborg og Herlev under stregen.

Gentofte er otte point foran Herlev og 11 point foran Aalborg, så det er vel ved at være Pirates’ sidste chance for at hænge på i aften, hvor kampen derfor er af yderste vigtighed. Aalborgenserne har spillet en kamp færre end Gentofte og vil i den grad lugte blod, hvis det lykkes at vinde i aften.

Det hjælper på selvtilliden hos Pirates-holdet, at det i tirsdags lykkedes at vinde 3-2 efter overtid i Rungsted og dermed fik nordyderne brudt den forfærdelige stime på udebane, som har kørt siden sæsonstart.

Forvent et defensivt, afventede Aalborg-hold, der vil forsøge at spille på kontraer og udnytte enhver fejl i opspillet hos Gentofte.

Det er netop den opskrift, Gentofte plejer at spille med, og det bliver i den grad interessant at se Stars i aften. Ikke mindst på grund af den personaleudskiftning, der fandt sted i tirsdags, hvor Cody Kunyk tilsyneladende blev udskiftet med Francis Verreault-Paul. Sidstnævnte gik direkte ind i førstekæden og centrede for Dominik Kadura og Roberts Jekimovs og Verreault-Paul scorede to gange – nærmest som op fra en trold af en æske.

Med den nylige tilgang af Anders Fisker har Gentofte derfor fået noget af den ekstra bredde tilbage, som klubben har manglet i den seneste ærgerlige periode, hvor det er blevet til blot fire point i de seneste 10 opgør. Det påvirkede også det i forvejen lave tilskuertal negativt, for blot 98 sjæle var mødt op til fredagskampen mod Esbjerg.

Hold øje med: Det gælder naturligvis den spændende Verreault-Paul hos hjemmeholdet, mens det er en dag som i dag, at Aalborg-goalgetteren Nicolai Meyer virkelig kan vise sit værd hos Pirates.

Holdene: Gentofte mangler stadig Christopher Nielsen og Mathias Rugholm, men er tæt på at kunne køre med fire fulde kæder. Hos Aalborg er Christopher Frederiksen ramt af karantæne, mens Anders Thode og Lasse Jul Korsgaard ligeledes sad ude ved kampen i tirsdags i Rungsted.