Game center: Frederikshavn-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Ægte topopgør i Scanel Hockey Arena i aften med forskellige forudsætninger. Frederikshavnerne har holdt pause siden torsdag, mens sønderjyderne i weekenden var igennem to hårde matcher mod Herning. Og man kan som altid diskutere, hvilken forberedelse der er bedst: Friske, udhvilede ben eller “gang i hjulene”.

I hvert fald er en ting sikkert: Det er en direkte kamp om førstepladsen i grundspillet – eller “seriefinal”, som svenskerne ville kalde en sådan kamp.

Spændende at se, hvordan SønderjyskE’s mandskab holder til at blive matchet så hårdt, som det bliver tilfældet i aften. Interessant er det i hvert fald, at vi har en duel mellem de to for øjeblikket bedste spillere i plus/minus-statistikken. Både Anders Førster (SønderjyskE) og Jacob Dahlström (Frederikshavn) står på +7 på den liste. Begge spiller i de respektive holds andenkæder.

SønderjyskE-træner Dan Ceman til klubbens hjemmeside:

– Vi spillede en god kamp fem mod fem i søndagens kamp mod Herning, og det skal vi tage med til kampen i Frederikshavn. Vi skal dog være bedre til at holde hovedet koldt, når kendelserne ikke går vores vej.

I omegnen af Frederikshavn kom i går den glædelige nyhed, at det lokale medie Kanal Frederikshavn igen har fået adgang til spillerne hos White Hawks omkring Metal Liga-kampene. Herligt at det fine lokale medie igen kan dække White Hawks-kampene til fulde.

Følg kampen her via Metalligaen.dk’s livecenter: 

Holdene: SønderjyskE må formentlig undvære Frederik Rasmussen, der fik matchstraf i søndagens kamp mod Herning. Medmindre altså disciplinærudvalget omstøder dommen over Rasmussen. Frederikshavn spillede torsdagens kamp uden Mads Larsen og Mathias Bau, der har været ude i henholdvis fem og seks kampe med skader.

Hold øje med: Scott Campbell har scoret mål for SønderjyskE i de sidste fem kampe. Hos Frederikshavn har backen Tim Kunes vist sig som værende en nøglespiller, og han bliver af sin holdkammerat Steffen Klarskov betegnet som en af bedste backs ligaen længe har set.