Game center: Frederikshavn-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Svenskeren ville sige “Seriefinal” om dagens kamp i Scanel Hockey Arena, hvor nummer et og to i tabellen mødes til match. I dag gælder det kampen mellem Frederikshavn og SønderjyskE, og det er en regulær finale, og det er også en kamp, hvor nordjyderne kan sikre sig førstepladsen i grundspillet med en sejr.

Vinder SønderjyskE til gengæld, vil der være fornyet spænding om placeringen som nummer et. Lige nu er White Hawks fire point foran.

SønderjyskE-målmand Joni Myllykoski til klubbens hjemmeside:

– Frederikshavn vil med sikkerhed spille noget mere offensivt end Herning, og vi skal være forberedt på at komme under pres deroppe. De har et godt hold, siger han.

Sønderjydernes hjemmeside noterer sig, at man skal helt tilbage til 4. december for at finde en kamp, hvor der sidst er gået over tre mål ind på den finske keeper.

– Efter vi havde spillet CHL, så havde vi lidt svært ved at omstille os til en lidt mere offensiv stil i ligaen. Vi spillede måske lidt for smart i defensiven i starten af sæsonen, og vi lavede alt for mange fejl. Det har vi fået rettet op på, og jeg er måske også blevet lidt bedre som sæsonen er skredet frem. Når forsvaret spiller næsten fejlfrit, så er det også let for mig at gøre mit job, siger Myllykoski.

Nordjyderne fik et godt afsæt til topkampen via 6-2 i Odense. White Hawks spillede en flot, tempofyldt kamp, og man noterede sig en Mathias Bau-hattrick og en veloplagt svensk slider i Robert Carlsson.

Den nordjyske defensiv stod godt og vendelboerne leverede blandt meget andet fremragende boxplay, da kampen gik ind i sin afgørende fase. Og så var det også noterbart, at White Hawks gennem det meste af kampen spillede med fire kæder. Spændende om Johansson går ind med samme devise i dag.

Holdene: Frederikshavn uden langtidsfraværende Svendsen, Bjerrum og Chapman, ligesom Kasper Kristensen heller ikke var med. SønderjyskE uden Søren Dau, men ellers for fuld skrue.

Hold øje med: Ikke blot Mathias Bau, men også makkeren Colin Vock var virkelig giftig i Odense. Sønderjyderne får deres at se til med at holde med den kæde. Hos SønderjyskE bliver en defensiven vigtig i dag og sat på prøve. Nøglespilleren er i målet og hedder Myllykoski.