Game center: Frederikshavn-Rødovre

Før kampen: Femte match mellem de to mandskaber i indeværende sæson, stillingen er lige efter de første fire. Frederikshavn har vundet sine hjemmekampe, og omvendt har Rødovre vundet hjemme i Rødovre Skøjte Arena. Det efterlader også nordjyderne som favorit før ugen, hvor Frederikshavn skal forsvare førstepladsen i grundserien.

En spændende uge for White Hawks, der ikke var i nærheden af at spille op til det bedste i Metal Cup-finalen mod Odense kort før landsholdspausen. Ikke mindst powerplayspillet var skuffende, og det er med sikkerhed et af de elementer af spillet, Peter Johansson har brugt tid på i landsholdspausen.

Samtidig har den svenske træner formentlig også brugt nogle kræfter på at rejse sit hold mentalt efter det skuffende finalenederlag. White Hawks har efterhånden en noget dum vane med at tabe slutkampe og slutserier, og det skal helst ikke sætte sig alt for tungt i truppen op til slutspillet.

Rødovre, dagens gæster i Scanel Hockey Arena, fremstår stadig som noget af en joker frem mod slutspillet. Man ved ikke helt, hvor man har Mighty Bulls-mandskabet, og Rødovre skal bevise noget frem mod slutspillet for at undgå en serie mod et af de to tophold.

Spændende for Rødovre om nøglespilleren Mike Rådde er med. Svenskeren har siddet ude i længere på grund af efterveerne fra en hjernerystelse, og der er ingen tvivl om, at man i Rødovre nok har sparet ham så længe som muligt for at han kan blive klar til sæsonens afgørende fase. Han er uhyre vigtig for Rødovres defensiv.

Holdene: Frederikshavn uden Sebastian Svendsen og formentlig også Christian Chapman, men mon ikke pausen ellers har gjort godt for nordjyderne? Rødovres Nikolaj Krag-Christensen er efter al sandsynlighed også stadig ude med det brud på armen, der kostede ham en længere pause. Og så er der altså – se ovenfor – en Mike Rådde, der har døjet med problemer i en rum tid.

Hold øje med: Frederikshavns Robin Bergman blev mr. lige ved og næsten i Metal Cup-finalen. Revanche i aften for svenskeren? Hos Rødovre bliver målmandsspillet vigtig i aften. En god kamp at blive varm på for Stefan Ridderwall.