Game center: Frederikshavn-Odense

Før kampen: Det her må blive et brag af en kamp. Frederikshavn og Odense har gennem hele sæsonen spillet underholdende, tætte og ganske målrige matcher mod hinanden mod hinanden, og i eftermiddag tørner de så sammen i Metal Cup-finalen, der som altid giver en ægte forsmag på playoff-hockey.

Det er måske “den lille titel” i dansk ishockey, men den er vigtig. Specielt for to klubber, der hungrer efter at vinde en titel efter mange års tørke.

Odense har ikke vundet en pokal siden cup-triumfen i 2008/09, mens Frederikshavn står uden trofæ siden cuptriumfen på hjemmebane i 2002, hvor Anders Thomsen afgjorde i overtid i en dramatisk finale mod Herning.

Så det er to topmotiverede organisationer, og dermed også to topmotiverede mandskaber, der løber på isen i dag.

Nøgle nummer et er disciplinen, som Odenses assisterende træner Mads True anfører i Fyens Stiftstidende i dag:

– Frederikshavn er rigtig puckstærke, og de har et godt hjemmepublikum, som lægger meget pres på dommerne. Udeholdet har stort set altid flere udvisninger end hjemmeholdet i Frederikshavn. Så vi skal spille meget disciplineret, spille godt defensivt og score på vores chancer, siger han til avisen.

Frederikshavn har altid haft en evne til at spille med stor disciplin, og det har nordjyderne også leveret i det meste af sæsonen. Kommer formentlig med stort pres fra start, men også en personalesituation, der er lidt penibel.

Mads Bech var ude med sygdom fredag, og det er en overraskelse, hvis Colin Vock stiller op i eftermiddag. Sebastian Svendsen og Christian Chapman er ude formentlig og Frederik Bjerrum tvivlsom. Så det kan tære lidt på bredden for White Hawks, der dog har sin topkæde intakt.

Det er svenskerkæden med Dahlström, Olsson og Bergman, der måske nok har stået lidt i skyggen af Miller, Vock og Bau, men som i den grad har leveret – også defensivt – hvor førnævnte trio nok står lidt svagere. Der er kæmpe forskel i plus/minus-statistikkerne til fordel for svenskerne, der kan blive nøglen til sejr i eftermiddag.

Odenses trumfkort er nordamerikanske. Fynboerne har som bekendt spillere, der kan lyne ud af ingenting – med 10 points-manden Dale Mitchell i spidsen. Men også John Armstrong, Ryan McDonough og Sean Wiles er hver for sig og sammen hamrende farlige. En vild kvartet som gør Odense farlig for enhver modstander.

Og så er der selvfølgelig arbejdsmændene lidt dybere nede på holdene. Et mål fra en tredjekæde kan blive guld værd i eftermiddag.

Defensivt har White Hawks stået klart stærkere i sæsonen end Odense, der i perioder har lukket helt ned – men som også i perioder har ramt kampe, hvor målene bare er sejlet ind. Eksempelvis 3-6 i Gentofte eller 0-9 i Esbjerg. Interessant også duellen mellem to af de mest pointstærke backer i offensiven, Tim Kunes og Joakim Nettelbladt, der begge bejler til en plads på All Star-holdet, når sæsonen gøres op.

Hold øje med: Og så har vi altså den helt vitale målmandsduel. Unge folk – George Sørensen og Tad Galansky slås om, hvem der skal stå med pokalen. Sørensen har været en kende mere stabil over sæsonen, men Galansky har også haft perioder, hvor han har formået at hæve sit niveau og lukke helt ned.

Holdene: Som skrevet ovenfor, så har Frederikshavn altså lidt bekymringer på skadesfronten, mens Odense kommer med et hold, der er helt intakt og på plads inden det store slag i eftermiddag. For dem, der ikke kan være til stede, sender TV2 SPORT naturligvis.

Sidste kampresultater: FREDERIKSHAVN
05.02.16 MET Esbjerg Frederikshavn 2 : 3
02.02.16 MET Herning Frederikshavn 1 : 4
31.01.16 MET Frederikshavn Aalborg Pirates 3 : 2
(2 : 2)
29.01.16 MET Aalborg Pirates Frederikshavn 3 : 6
26.01.16 MET Frederikshavn Herning 1 : 4
Sidste kampresultater: ODENSE
05.02.16 MET Odense Aalborg Pirates 13 : 0
02.02.16 MET Gentofte Odense 6 : 3
31.01.16 MET Odense Rungsted 6 : 1
29.01.16 MET Rungsted Odense 2 : 5
26.01.16 MET Gentofte Odense 2 : 1
Head-to-head kampe: FREDERIKSHAVN – ODENSE
15.01.16 MET Frederikshavn Odense 6 : 2
30.12.15 MET Odense Frederikshavn 2 : 4
29.12.15 MET Frederikshavn Odense 4 : 6
01.10.15 MET Odense Frederikshavn 3 : 6
29.08.15 VEN Frederikshavn Odense 5 : 0