Game center: Frederikshavn-Herning

Før kampen: Der skulle efter sigende være godt run på billetterne i Frederikshavn op til repremineren mod Herning i Metal Ligaen. Nordjyderne er sultne efter hockey igen, og så må “Norskov” ses på optageren, når frederikshavnerne kommer hjem fra hockey.

For resten af hockey-Danmark er det glædeligt, at kampen transmitteres på TV2 Sport. Dermed får vi andre ikke-bosiddende i Frederikshavn også en dejlig mulighed for at tyvstarte ligalivet igen.

White Hawks er favorit. Nordjyderne fandt en god rytme lige før landsholdspausen, og fik Mathias Bau og Mads Larsen ind på holdet igen. Frederikshavn scorede tre sejre og en uafgjort i en dramatisk kamp nede i SE Arena, og vendelboerne er kun tre point efter sønderjyderne i toppen.

Så jagten på toppen er sat ind, mens herningenserne sluttede frygteligt af før pausen med et nederlag i Herlev. Det afsluttede en forfærdelig sæsonstart for Herning, hvor spillet har været langt under forventningerne. Ikke mindst offensivt har det knebet med scoringer hos Blue Fox, og man mangler scoringer fra nogle af de imports, som skulle stå for den slags.

Så Blue Fox har alt at vinde i aften i TV2 Sport. Det er fjerde betydende opgør mellem klubberne i sæsonen. De delte en tæt pokalkvartfinale med en sejr til hver, mens White Hawks vandt det hidtil eneste ligaopgør med 3-0 i Herning.

Holdene: Ingen langtidsskader på de to hold før pausen. Så lad os regne med, at der er fuldt hold på begge mandskaber.

Hold øje med: Jerred Smithson har måske ikke pointmæssigt helt præsteret, hvad man forventede af ham i Herning. Måske eksploderer han nu. Frederikshavns Mathias Bau kommer med ny styrke i skøjterne efter tre landskampe og må nærme sig topformen nu.