Game center: Frederikshavn-Herning

Før kampen: Endelig er det blevet semifinaletid. Frederikshavn tager imod Herning, og set i forhold til kvartfinalerne, er nordjyderne blevet noget svækket, eftersom svenske Marcus Olsson er ude for resten af sæsonen med en brækket ankel. Det er det første, Frederikshavn skal vænne sig til i forhold til kvartfinalserien mod Rungsted.

Det er næppe usandsynligt, at det bliver rutinerede Thomas Søndergaard, der rykkes op fra fjerdekæden for at overtage rollen som center mellem de to svenskere Bergman og Dahlström. I givet fald kommer træner Peter Johansson ikke til at møblere alt for voldsomt om på sin opstilling, og han kan løbe videre med tre centere og fire wingpar, hvis det er det, svenskeren ønsker.

Forventningerne til serien lyder næsten som lige før Hernings serie mod Odense, når man spørger George Sørensen, målmand for Frederikshavn. Det har Kanal Frederikshavn gjort.

– Jeg tror, det bliver en tæt serie mellem vores offensive hold og Hernings defensive hold, som laver få fejl, men til gengæld heller ikke scorer mange mål, vurderer Georg Sørensen, der glæder sig over den måde, som White Hawks fik afviklet kvartfinalerne på.

– Vi spillede mere ansvarsfuldt. Det vil sige, at vi ikke tog for store chancer. Vi spillede en god form for ishockey, hvor vi også tænkte mere bagud i forhold til grundspillet, siger Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Hos Herning glæder Mario Simioni sig til hurtigt at komme i gang med semifinalen efter den hårde serie mod Odense – og det er netop George Sørensen, som Herning-coachen har som et af sine fokusområder inden kampen.

– Vi kommer ind til serien med momentum, og vi har haft næsten fire dages pause, hvilket jeg vil mene er helt fint. De har haft en lang pause, og det vil jeg ikke betragte som en fordel. De har nogle offensive profiler ligesom Odense, men jeg vurderer Frederikshavn som et bedre skøjtende hold, siger han til bluefox.dk.

– Vi var i seks kampe det bedste hold mod Odense, og havde det ikke været for deres målmand, som stod nogle helt vanvittige kampe, havde vi også lukket serien før. Vi skabte rigeligt med chancer, og kommer vi ind foran Georg Sørensen, kommer vi også til at lave mål mod dem. Udover det har vi kun fokus på os selv og glæder os til nogle gode kampe mod Frederikshavn Whitehawks, lyder det fra Simioni.

Hans defensiv fungerede glimrende mod fynboerne, og Simioni kan glæde sig over, at Simon Nielsen også holdt fremragende i Blue Fox-målet. Fremme manglede midtjyderne noget punch i powerplay, og der er flere spillere, der stadig mangler at træde i kraft som målscorere – for eksempel Kasper Degn og Jerred Smithson. Selv om ingen af dem er målscorertyper, så kunne de sagtens gemme på et par kasser.

Indtil nu er det som bekendt Kristoffer Lauridsen, der har været langt den skarpeste på den front, ligesom Kyle Essery også har budt ind med et par yderst vigtige mål.

Hold øje med: I det hele taget har de to sidstnævnte været de to positive overraskelser i slutspillet for Herning, ligesom Daniel Nielsen også spillede en sædvanlig blændende kvartfinaleserie. Hos Frederikshavn var Mathias Bau på pletten, da tingene skulle afgøres, og kæden med ham, Miller og Vock er nordjydernes bedste offensive kort, specielt efter farvellet til Olsson. Det bliver uhyre spændende at se, hvordan Herning tackler den kæde.

Holdene: Vi har været en del inde på dem. Det forventes næppe, at der gøres de store ændringer i opstillingerne i aften. Herning manglede altså både Bjørn Uldall, Mathias Mortensen, Tomas Sinisalo og Mathias Mølgaard i kampene mod Odense og spørgsmålet er, om en eller flere af dem er blevet klar. Hos Frederikshavn altså Olsson ude, men ellers meldes der ikke om nordjyske skader.