Game center: Frederikshavn-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Husk naturligvis, at kampen i Scanel Hockey Arena er tv-match. TV2 Sport sender fra Frederikshavn med sædvanlig solid optakt og analyse fra klokken 20:20.

Esbjerg skal ind i en stime på fire udekampe, og kan passende gå i gang med at arbejde sig ind i en bedre rytme på fremmed is, hvor vestjyderne er en helt anden størrelse end hjemme i Granly Hockey. Statistikken taler sit tørre sprog. Energy har ni kampe og 24 point på hjemmebane, mens det på udebane blot er blevet til fire point i seks kampe.

Her har Esbjerg endnu ikke vundet en kamp i ordinær spilletid, og der er ingen tvivl om, at det er disciplinen, som træner Mark Pederson har prædiket hos sine spillere op til kampen i aften. Esbjerg har for eksempel tabt kampe på udvisninger både i Rødovre og Aalborg, og det er som om, Esbjerg-spillerne tænder lidt nemmere til på den forkerte måde, når de er på fremmed mark.

Hos Frederikshavn går sæsonen ganske planmæssigt. White Hawks kører stille og roligt på, og erobrer point i stort set hver kamp. Den katastrofale start i Rødovre fredag blev trods alt til en enkelt pind, og Peter Johansson kan glæde sig over, at moralen er i orden.

Vendelboerne glæder sig til at fejre Mads Bech Christensen, der spiller sin kamp nummer 700 for klubben i aften.

– Jeg havde faktisk ikke tænkt på det før vores holdleder Lars Dalsgaard fortalte mig det tidligere på ugen. Men det er noget jeg vil være stolt af, når det en gang er slut med ishockey. Når man lige sætter sig ned og tænker over det, så er det godt nok mange gange jeg har spændt skøjterne, og 700 kampe er jo vildt meget, siger han til Whitehawks’ hjemmeside.

Holdene: Esbjerg stillede torsdag uden Rasmus Vad Christensen på backlinjen, hvor man mere har et luksusproblem med otte etablerede backer og to-tre unge talenter bagved. Frederikshavn var uden Sebastian Svendsen fredag aften, men har tilstrækkelig stor bredde til at hente nye folk ind og stadig spille med mange folk.

Hold øje med: Mike Dalhuisen vil være naturligt i fokus efter slagsmålet og “bidesagen” torsdag aften mod Rungsted. Hos Frederikshavn var der tre plusser på Jacob Dahlströms konto fredag aften og en enkelt assist. Svenskerne træder frem på skift og også Niclas Edman har spillet stærkt på det seneste.