Game center: Esbjerg-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Hvilket brag i Esbjerg i aften, hvor hjemmeholdet med en sejr kan passere rivalerne i tabellen og bringe sig foran i kampen om den vigtige placering i top to, der giver hjemmebane helt frem til en eventuel semifinale. Og så i et ægte lokalbrag. På trods af, at begge hold svipsede lige inden den korte julepause (Esbjerg mod Aalborg, SønderjyskE mod Odense), så ligner det sæsonrekord i Granly Hockey Arena.

Det bliver formentlig en kamp, hvor hjemmeholdets formstærke nordamerikanere vil forsøge at sætte et tungt pres på de forsvarende mestre, der har været inde i en lang downperiode, hvor hverken spil eller resultater har fungeret.

Derfor må Esbjerg også vel også regnes som favorit i det første af de to dobbeltopgør – og for SønderjyskE gælder det først og fremmest at bevise, at formen på en eller anden måde kan findes igen.

– Det gælder om at fordele spilletiden på så mange spillere som muligt i den første kamp. Det giver helt sikkert også noget ekstra energi, at vi spiller hjemme i den anden kamp med vores fans i ryggen. Atmosfæren er altid helt speciel til kampene her i julen, siger gæsterne cheftræner Dan Ceman til klubbens hjemmeside.

Kan det give en fordel for SønderjyskE at spille med mange folk mod et Esbjerg-mandskab, der har fået Jeppe Vinther tilbage, men stadig har afleveret tre faste mænd til U20-VM? I kampen mod Aalborg manglede Esbjerg endda ekstra folk, spændende om de er tilbage.

Holdene: Altså Holmberg, Krogsgaard og Nielsen stadig ude for Esbjerg, der også havde Esben Nielsen og Nicholas B. Jensen ude mod Aalborg lige før pausen. SønderjyskE har nu Gotto ude på ubestemt tid, mens Søren Dau også er langtidsskadet.

Hold øje med: Hvad vælger Pederson på målmandsposten? Ikke usandsynligt, at Henriksen får chancen, efter at Frazee blev skiftet ud i kampen mod Aalborg. Hos SønderjyskE spiller svenske Jonas Johansson for en kontraktforlængelse. Hans papir render frem til nytår.