Game center: Esbjerg-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det her kan ikke undgå at blive andet end superintenst. Med en fremragende indsats ikke mindst i anden periode, fik Esbjerg Energy rystet mestrene fra SønderjyskE i den første kamp, og spørgsmålet er om de gule fra Vestjylland virkelig kan koble grebet om serien mod rivalerne.

Der er ingen, som Esbjerg hellere vil slå ud af en semifinale end sønderjyderne, og mon ikke både fans, spillere og ledelse lugter noget stort efter den første sejr i SE Arena, selv om man også ved, at man aldrig skal udregne den sønderjyske rutine.

Esbjergtræner Mark Pederson påpeger disciplinen som en uhyre vigtig faktor, eftersom vestjyderne havde problemer i undertal tirsdag aften i SE Arena.

– Jeg mener, at vi spiller godt i store dele af kampen (tirsdag). Vi bragte os foran i 2. periode og håndterer føringen godt indtil vi roder os ind i nogle udvisninger. I undertalsspillet blev vi lidt for ivrige efter at hindre SønderjyskE i at score, frem for at følge game-planen.

– Jeg anerkender, at de spillede flot powerplay, men specielt her er det vigtigt at spille disciplineret og rigtigt, for ellers presser de os i bund og udnytter overtalssituationerne. Så vi skal sørge for ikke at bringe os i undertal mere end højst nødvendigt og håndtere undertalsspillet rigtigt, når de får powerplay, siger han i klubbens kampoptakt.

Sønderjyderne kom glimrende ind i kampen i første periode, men faldt altså helt ud i midtperioden, inden comebacket i tredje, hvor vestjyderne et kort moment var rystet, inden man fik afværget den sidste SønderjyskE-offensiv via kløgtigt spil i egen zone.

Der er dog næppe tvivl om, at træner Ceman knapt var tilfreds med, hvad han så i SE Arena, og måske benytter han lejligheden til at ryste posen en smule for at få lidt mere bredde i kæderne?

Holdene: Interessant var det at se, at Aaron Lee var tilbage på Esbjerg-holdet i fjerdekæden, hvor han sammen med Christian Wejse og Sune Hjulmand udgjorde et stærkt trekløver. Det var et taktisk træk, som SønderjyskE måske ikke helt var forberedt på. Hvad er Cemans modtræk i aften?

Hold øje med: Esbjerg var i hopla tirsdag aften og har måske i den her sæson den power i defensiven, der skal til for endelig at vælte rivalerne. I hvert fald har store stærke fyre som Mike Dalhuisen og Nicholas B. Jensen stor betydning for de bageste rækker hos vestjyderne i kampen mod SønderjyskE’s giftige angribere.

Hos SønderjyskE er det vigtigt, at den nordamerikanske kæde med Zajac, Campbell, Lee – hvis den er intakt – ikke igen indkasserer tre kasser. Og har man set noget til Antti Hölli endnu. Finnen har ikke vist sig rent pointmæssigt siden ankomsten fra Herlev.