Game center: Esbjerg-Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Esbjerg er på jagt efter den tredje sejr på stribe. Energy hentede i fredags en vigtig 4-1-sejr i Rødovre og sikrede sig dermed et forspring på otte point til holdet fra den københavnske vestegn. Vestjyderne ligger solidt på Metal Ligaens tredjeplads med seks point ned til Herning Blue Fox og Odense Bulldogs, som møder hinanden i aften.

Esbjerg-træner Mark Pederson var tilfreds med indsatsen i fredagens kamp i Rødovre, hvor Energy-spillerne rejste sig efter mindre overbevisende præstation i den seneste hjemmekamp, hvor Gentofte Stars blev slået med 4-3 på et sent mål.

– Hvis vi arbejder ud fra indsatsen i vores seneste kamp fredag aften i Rødovre, bør vi være klar. Her leverede vi en bundsolid indsats gennem samtlige 60 minutter. Vi gjorde mange ting rigtigt i den kamp og hvis man kigger i kalenderen følger nu den ene betydningsfulde kamp efter den anden frem mod slutspillet. Pointene er vigtige, så vi skal være klar, siger Esbjergs cheftræner Mark Pederson.

Rungsted Seier Capital drager mod den jyske vestkyst med en sejr i bagagen. Holdet vandt i fredags med 3-1 i Gentofte, og dermed ligger Rungsted ret solidt plantet på Metal Ligaens syvendeplads. Der er syv point op til Rødovre Mighty Bulls på sjettepladsen og otte point ned til Gentofte Stars på ottendepladsen.

De tre hidtidige indbyrdes opgør i denne sæson har været ganske målfattige. Det er blevet til hjemmesejre i alle sæsonens opgør mellem de to hold – to til Rungsted og en til Esbjerg. Nøglen i aftenens kamp bliver formentlig, om gæsterne kan tøjle hjemmeholdets stærke offensiv. Det er lykkedes Rungsted i sæsonens to hjemmekampe mod Esbjerg, hvor vestjyderne er blevet slået med 2-1 og 1-0.

– Vi spillede en anstændig kamp mod Rungsted hjemme. De spillede omvendt to gode kampe mod os i Hørsholm. Det er ikke min opfattelse, at vi spillede specielt dårligt i Hørsholm trods nederlagene. Så vi må give dem kredit for kampene. De kæmpede hårdt og havde fokus på defensiven, siger Mark Pederson.

Holdene: Esbjerg må fortsat undvære Esben Nielsen, som har været ude i længere tid. Rungsted må formentlig stadig klare sig uden den svenske center Johan Andersson.

Hold øje med: Michael Binderup scorede to gange for Esbjerg i fredagens kamp mod Rødovre, og han fik også pucken i nettet to gange i den foregående kamp mod Gentofte. Det skal blive spændende at se, om den 23-årige forward holder stimen ved lige for tredje kamp i træk. Alt andet lige tilfører det i hvert fald den i forvejen stærke Esbjerg-offensiv endnu mere bredde, at Binderup også er begyndt at finde vej til nettet.

Antti Kangasniemi scorede to mål for Rungsted i den vigtige sejr over Gentofte, og han bliver en af de spillere, Energy skal holde øje med i aften. Vestjyderne slipper nok heller ikke evigt farlige Nikolaj Rosenthal af syne. Den svenske back Anders Grönlund har også produceret pænt med point i den seneste tid, og han er en af dirigenterne i Rungsteds powerplay.