Game center: Esbjerg-Rødovre

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det sluttede så intenst som overhovedet muligt i fredags i Rødovre, og de fleste har formentlig nu læst, set og hørt om masseslagsmålet, der afsluttede affæren foran næsten 3000 tilskuere.

Der er tilsyneladende ikke uddelt karantæner, selv om det nok har været diskuteret internt i disciplinærudvalget. Matthias Asperup og Jeff Frazee lignede de helt store aggressorer i balladen, der også talte Jere Pulli og Mike Dalhuisen, der tog en ægte westernomgang i kampen om territorium. Der var ingen af de to holds spillere, der lagde sig ned i hvert fald.

Der kan ske to ting i eftermiddag: Balladen fortsætter og kampen bliver præget af store og små bataljer. Mulighed to er nogenlunde den samme og nøjagtig, hvad der skete fredag i Odense, hvor de to hold i stedet for at slås og flippe spillede uhørt koncentreret gennem samtlige 60 minutter.

Sidstnævnte er formentlig også det, som både Mike Pederson og Jesper Duus har prædiket for spillerne inden kampen klokken 16 i en forhåbentlig velbesøgt Granly Hockey Arena. Tilskuerne i Esbjerg kan i hvert fald ikke få serveret en bedre forret end de fire tætte kampe, der foreløbig har været spillet.

Helt essentiel i eftermiddag er målmandsduellen, hvor Ridderwall fik det bedste ud af det fredag. Frazee blev skiftet ud, da Esbjerg var nede med 1-4, men mon ikke han er tilbage fra start i eftermiddag. Har trods alt stået tre flotte kampe i serien.

Spændende også om Esbjergs danskere kan lægge til rent pointmæssigt i eftermiddag. De tre mål fredag havde kun imports på pointlisten.

Hold øje med: Rødovre kårede i fredags årets spiller. Det blev slideren Nicklas Carlsen, der altid arbejder stenhårdt. Men i slutspillet har han endnu ikke fået hul på målbylden. Sker det i eftermiddag. Hos Esbjerg er det importspillerne, der trækker læsset rent pointmæssigt og her ser Wade Bergman uhyre vigtig ud. To mål af den offensive back i fredags siger alt om hans kvaliteter.

Holdene: Rødovre formentlig stadig uden en håndfuld spillere, men hvem ved om Duus efterhånden har mulighed for at trække en mand eller to frem fra den lange skadesliste. Rødovres store bredde på angrebsfronten kommer virkelig Mighty Bulls-træneren til gode for øjeblikket. Esbjerg har stadig Aaron Lee ude med karantæne, og anførerens skøjter skal virkelig fyldes ud på hjemmebane i eftermiddag.